Home Singles MEAU – Als Jij Maar Bij Me Bent (Excited About Music)

MEAU – Als Jij Maar Bij Me Bent (Excited About Music)

by Jochen Sansen

Nederlandstalige popmuziek is al een tijdje in opmars bij onze noorderburen en ook in Vlaanderen lijkt de muziek meer en meer aan te slaan. Heel wat Nederlandse artiesten weten zich ook in onze hitlijsten te plaatsen en sinds kort is MEAU een van hen. Ze lanceerde zopas haar nieuwe single na haar nummer 1-hit Dat Heb Jij Gedaan.

© MEAU

Niet enkel met de productie van haar songs weet ze een eigen klank te genereren, ook de manier waarop ze zingt en haar teksten brengt, maken haar nummers warm en herkenbaar. Dat is ook het geval bij haar nieuwe single Als Jij Maar Bij Me Bent.

Ik ben zo single als het maar kan, maar ik wil dit liedje nu op Spotify zodat ik het op repeat kan luisteren en me nóg meer single kan voelen

@ilsesbooks op TikTok

Een quote die onder de teaser van het nummer op de TikTok-pagina van MEAU te vinden is en die het lied helemaal samenvat. De nieuwe single werd geproducet door MEAU samen met Wouter Hardy die onder meer ook Arcade van Duncan Laurence vormgaf. Die invloed is duidelijk hoorbaar. De single klinkt iets commerciëler dan haar eerste hit, maar de tekst en warme stem zorgen er toch voor dat het nummer intiem aanvoelt.

De Nederlandse zangeres schrijft over dingen die heel nauw aan haar eigen belevingswereld vasthangen en dat voel je met elk woord dat ze zingt. Als Jij Maar Bij Me Bent gaat over de abrupte veranderingen die de coronacrisis met zich meebracht. De overvolle agenda die plots helemaal leeg is, het gevoel niks meer te kunnen doen, maar tegelijk het besef dat het ook aangenaam het is om die tijd door te brengen bij haar vriend.

Na het horen van deze single zijn we ervan overtuigd dat MEAU nog wel vaker in onze hitlijsten zal opduiken. Wie haar graag live aan het werk ziet moet er snel bij zijn want ook de Belgische shows worden aan een sneltempo uitverkocht.

Speeldata in België

03/06 – AB, Brussel
31/10 – De Roma, Antwerpen
01/11 – Het Depot, Leuven
02/11 – Voo?uit, Gent
08/12 – Cactus, Brugge
09/12 – Muziekodroom, Hasselt
10/12 – De Warande, Turnhout

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More