Home ReviewsAlbum Reviews AQUASERGE – Déjà Vous? (Crammed Discs).

AQUASERGE – Déjà Vous? (Crammed Discs).

by Didier Becu

De Fransen van Aquaserge zijn nooit een band geweest die je aan één genre kon vastspinnen. De muzikanten die een verleden hebben in bands als Tame Impala, Stereolab, Melody’s Echo Chamber, Aksak Maboul en Acid Mothers Temple geven dan ook geen moer om wat anderen van hun denken.

Te nemen of te laten dus, en dat wordt op het live-album Déjà-Vous? nog iets explicieter gesteld, want het gaat om gekende songs (nou ja) die in een volledig andere versie worden gebracht. Gemakkelijk wordt het niet, wel avontuurlijker, en wie heeft daar wat op tegen?

Het genre zweeft ergens tussen jazz in al zijn soorten (van lounge jazz tot de meer experimentele categorie) en progressieve rock. Een ontmoeting tussen John Coltrane en King Crimson als het ware, en bij momenten zelfs nog wat van het sprookjesachtige van Rimsky-Korsakoff daar bovenop.

De opnames komen uit shows die zijn opgenomen tussen 2016 en 2017 waarbij Aquaserge werd bijgestaan door een 3-delige blazerssectie. De meeste songs koen uit hun vorig jaar verschenen Laisse ça être-album en een bewerking vande jazzklassieker My Funny Valentine. Een allesbehalve originele keuze, tot wanneer je hoort wat ze ermee hebben gedaan!

Sommige titels halen bijna de kaap van tien minuten waardoor je wel eens aan namen als Van Der Graaf Generator of Emerson, Lake And Palmer denkt zonder dat het daarom retro klinkt, want Aquaserge mag gerust de stempel origineel opgeplakt krijgen. Rijk zullen ze er niet van worden, maar soms doet een duim in de lucht ook al iets. Een plaat voor durvers.

Facebook

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More