Home ReviewsAlbum Reviews ANNABEL LEE – Drift

ANNABEL LEE – Drift

by Bert Geurts

Het afgelopen jaar zagen we de Brusselse band Annabel Lee verschillende keren optreden met een indrukwekkende energie en speelgenot. Onlangs brachten ze hun tweede album Drift uit. Het werd al in 2022 afgewerkt maar ze besloten om zich eerst te focussen op de liveoptredens om zo de band tussen de muzikanten te versterken.

Cover Drift

Openingsnummer Dinosaur en verder ook Around is nostalgische, leuke poprock die ons terug katapulteert naar onze skate periode in de jaren 90. De ietwat naïeve stem van de leadzangeres op Kiss & Ride klinkt net zoals op Go Go Gadget helaas wat minder overtuigend dan wanneer ze het nummer live brengen.

By the Sea laat ons uitwaaien en doet pijnlijke herinnering even vergeten. Het prachtige Terrain Vague is een mooi vervolg op deze trip met een zalige basuibarsting als climax.

Hoogtepunt van de plaat is voor ons het stevige, recht-toe-recht-aane High Anxiety dat zich een weg baant doorheen het geluid van Sonic Youth en de brave versie van Hole. Hoewel het intermezzo op Comedy en afsluiter Spiders helaas verloren gaan op dit album, weet het heerlijk, melancholische 24/7 ons mee te nemen naar het einde van een fijne zomer.

Op donderdag 27/04 speelt Annabel Lee op Les Nuits Botanique in Brussel hun releaseparty.

Ga dat zien!

Facebook Website / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More