Home ReviewsLuminous Gold ANGELICO – No Rest For The Wicked (UNIVERSAL – 2000)

ANGELICO – No Rest For The Wicked (UNIVERSAL – 2000)

by Filip Verbeeck

Door: Filip Verbeeck                                             

Angelico was een band die bestond uit zangeres Martine Van Hoof (bekend van ondermeer Sin Alley, Dashboard Darling), gitarist Ruben Block (Sin Alley, Triggerfinger), Axl Peleman op basgitaar (Ashbury Faith, The Paranoics, Camden, De Kreuners) en Mario Goossens aan de drums (Hooverphonic, Monza, Triggerfinger). Mario werd later vervangen door Michael Shack (Blue Blot, Clouseau, Milk Inc).

No Rest For The Wicked is het enige album van deze Belgische supergroep.

Albumcover/ fotografie: Bart Verwilt

De lp begint met Freak You Out. Dit was tevens de single die met de release van het album samenging. Het is een uptempo, aanstekelijk nummer met een hoog meezinggehalte in het refrein. Deze single kreeg veel airplay, voornamelijk bij Studio Brussel, en zorgde voor enkele mooie optredens. Zeker noemenswaardig zijn opener voor K’s Choice in Vorst Nationaal en een mooie plaats op het Pepsi Pop Festival.

Good About You was de eerste officiële release van de band. Het is een cover van een nummer van The Wilsons. Een zeer leuke versie met een mooie zanglijn die perfect ingevuld werd door Martine. Deze single leverde hen destijds een plaats op het Beach Rock Festival op.

Wrong Side Of Right is een leuk, iets trager nummer, de opvolger Someone To Save is dan weer zeer poppy.

De rest van het album is tappen uit hetzelfde vaatje, dan weer poppy, dan weer trager, maar steeds degelijke songs die overeind blijven. Jammer genoeg geen hitmateriaal. Anything was dit wel volgens ons. Een onweerstaanbare baslijn en refrein maken dit nummer zeker singlewaardig.

Angelico werd destijds vaak in één adem genoemd met Garbage, zeker niet onterecht. Ze hebben allebei dezelfde girlpower met een alom aanwezige frontvrouw en dezelfde sound: scheurende gitaren, stevige baslijnen en fijne ritmes aangevuld met een vleugje elektronica.

De vraag is voor wie van de twee bands dit het grootste compliment is.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More