Home ReviewsAlbum Reviews ANDREW HEATH – Fold (Dronarivm)

ANDREW HEATH – Fold (Dronarivm)

by Patsker Omaer Beguin

Het vanuit Israël werkende Dronarivm label brengt al meer dan een decennium hedendaagse ambient, elektro-akoestiek en moderne klassieke muziek uit. Bekendere namen zoals Machinefabriek, Aidan Baker, Giulio Aldinucci en Bruno Sanfilippo zijn ook te vinden met uitgaven in de mooie catalogus van het label.

De Brtise ambient en soundscape artiest Andrew Heath is ook geen onbekende in het ambient wereldje. Hij bracht werk uit met Nederlandse ambient gitarist Anne Chris Bakker en werkte samen met levende legende Hans-Joachim Roedelius en de avant-garde componist Christopher Chaplin op het live album Triptych In Blue (2017 Disco Gecko Recordings).

Op Fold laat Heath warme en dromerige ambientdeiningen los die het gezelschap krijgen van breekbare pianotoetsen. Met minimale arrangementen bouwt de Brit een rustgevende, bijna meditatieve klankomgeving op waar op de achtergrond natuurambientelementen en ritselende veldopnamen als een zalvende nevel verschijnen. Heath wisselt zijn delicate pianofragmenten af met zachte E-bow (een klein apparaatje dat strijkgeluiden produceert als het boven gitaarsnaren wordt gehouden) gegenereerde gitaarstrelingen. De donzige elektronicagolven worden gekruid met licht geruis en gesnor dat ons wat doet denken aan wat onze landgenoot Jan De Block doet met Silent Noise Revolution.

Het rustgevende effect van Fold is zo sterk dat wegdeemsteren mogelijk wordt in een verschuivende slaap en waakomgeving. Heath slaagt er met verve in om met een minimalistische aanpak een zalig, mooi album te serveren. De hoofdtelefoon wordt aangeraden tijdens het beluisteren van dit glinsterende ambientpareltje.

BANDCAMP Andrew HeathWebsiteFacebook

BANDCAMP Anne Chris BakkerFacebook

BANDCAMP DronarivmFacebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More