Home Singles GUM – Would It Pain You To See? (Spinning Top/Konkurrent)

GUM – Would It Pain You To See? (Spinning Top/Konkurrent)

by Bart Verlent

Jay Watson maakt deel uit van de psychband Pond en de liveband van Tame Impala. Het is dan ook niet onverwacht dat hij met zijn soloproject GUM het funky, psychedelische pad bewandelt. Op 15 september mogen we het zesde album van GUM verwachten met de voorspelbare titel Saturnia. Watson had, voor hij aan dit album begon, een duidelijk beeld van hoe dat zou moeten klinken, maar naarmate de opnames vorderden werd het toch iets helemaal anders.

© GUM

Dat kan je ook horen aan de eerste single Would It Pain You To See? Het nummer begint heel ingetogen met een minimale backbeat, maar de strijkers laten al vermoeden dat het allemaal veel grootser wordt. Het laidback nummer krijgt na een tijdje meer diepte als de drums invallen en de groovy bas de track een jaren ’70 soulvibe geeft. Dan komt er natuurlijk nog een psychedelische break die je van ver zag afkomen, maar die wel volledig past bij het bombastische einde.

GUM had een vrij sober nummer in gedachten dat uiteindelijk toch uitgroeide tot een gelaagde song. Watson heeft het album gemaakt en geschreven tijdens de covid periode, hij had dus genoeg tijd om er veel laagjes aan toe te voegen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More