Home Singles ELMER – Fantastisch

ELMER – Fantastisch

by Ann Cnockaert

Onder het alter-ego Elmer besloot Merel Pauw haar muzikale ambities vorm te geven. Ze omarmde haar rap- en productievaardigheden en stortte zich volledig op haar nieuwe muzikale identiteit. Als Elmer begon ze haar eigen nummers te schrijven en te performen met een unieke stijl die elektronische, funky beats combineert met teksten vol humor en zelfreflectie.

Met haar muziek wil Elmer een nieuw geluid laten horen in de Nederlandse hiphopscene, vooral omdat ze zich realiseerde dat er een gebrek was aan vrouwelijke (en gender nonconforming) hiphop-artiesten in het land.

Ze betrad de muziekwereld met een knallende start en wist direct de aandacht te trekken met nummers als Je Vader, Nothing Ontploffing, en Suzan & Freek. Haar muziek is een smeltkroes van elektronische, funky beats, en haar teksten zijn doordrenkt met humor en zelfspot.

Fantastisch het nieuwste nummer van Elmer belicht een diepgaand thema over het negeren van rouw en het vieren van het leven met een glimlach terwijl er van binnen nog veel pijn huist. Het is een persoonlijke creatie geïnspireerd door haar eigen moeder, en het markeert een belangrijk moment in haar artistieke reis.

Met Fantastisch als eerste blik op de nieuwe ep ELMERS belooft het een opwindende en gedurfde plaat te worden. Elmer toont zich als een kunstenaar die wenst te experimenteren en buiten de gebaande paden durft te treden.

Instagram Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More