Home ReviewsAlbum Reviews AND THEN CAME FALL – And Then Came Fall (Starman Records)

AND THEN CAME FALL – And Then Came Fall (Starman Records)

by Didier Becu

Wie regelmatig de Facebookpagina’s afschuimt (soms kan het ook voor iets goed dienen), zal zeker en vast al op de naam van And Then Came Fall gebotst zijn. Een Vlaams duo, bestaande uit Annelies Tanghe (Iza, ZeeSter) en Sam Pieter Janssens aka Klankman.

Het was een beetje zoeken op welke manier dit debuut tot stand zou kunnen komen. Geen centjes genoeg, weet je wel? Maar mensen hebben gelukkig nog interesse in cultuur en dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne ligt de cd via Starman Records in de wereld te pronken.

De twee hadden meteen de medewerking van een paar grote namen. Jasper Hautekiet van Admiral Freebee doet mee op bas, de plaat werd opgenomen in de La Patrie-studio van Koen Gisen en ook An Pierlé en Pieter Van Dessel kwamen op een paar songs een stukje mee zingen. En dat voor een band die vorige zomer niet meer dan een demo met 4 nummers had!

Veel mensen die mee doen, maar toch zegeviert hier het minimalisme en het idee dat de kracht hem in het lied zit. Muzikaal, als je ons toch wil doen vergelijken, wat in het vaarwater van Eriksson Delcroix.

De plaat begint met gekraak, en de intro genoemd naar de groepsnaam, lijkt wel een oude Billie Holiday-lp te zijn. Zo’n plaat waar je voor gaat zitten en de komende 40 minuten languit bij blijft liggen.

Soms gewoon goed in het gehoor liggende country zoals in Gambler of Mirror, dan weer spelend met de indiepop. Disqualified is zelfs een tikkeltje richting Intergalactic Lovers, maar wellicht denken we dat door de wel zeer karakteristieke stem waarmee Annelies is gezegend. Een open haard-plaatje gaan we het niet noemen, want daar kruipt het iets te veel voor onder de huid.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More