Home nieuws Uitheems Geduister #268

Uitheems Geduister #268

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook Instagram

“I’m dreaming of”… diepdonkere djingles en muziek met ballen! Keuze genoeg om de feestdis sonisch op te smukken in het Uitheems Geduister van deze week, met nieuws van Wisborg,  Divine Shade, Bela Goosy, thewalkingicon, Ron Coolen, Keith St. John, Inception In Black en Imjudas.

WISBORG
Toen ze enkele jaren geleden op het gothictoneel verschenen, waren ze een beloftevolle nieuwkomer binnen de scene. En dat bevestigden ze met elke release en elk optreden. Het was al even geleden dat we iets nieuws van Wisborg te horen kregen, maar dat wachten is nu voorbij!

Want met Im Freien Fall krijgen we een eerste voorbode van hun nieuwe album, dat op 2 februari verschijnt. Konstantin heeft er deze keer voor gekozen het hele album in zijn moedertaal, Duits, te zingen. Deze single onthult daarmee meer diepgang en emotie in de zang.

Het aankomende album werd geproducet door niemand minder dan Chris Harms, de leadzanger van Lord Of The Lost. We horen hem in Im Freien Fall ook in duet zingen met Konstantin.
De videoclip is opgenomen tijdens hun gezamenlijke clubtour en toont de androgyne band Wisborg betoverend rockend.

Facebook / Website

DIVINE SHADE
Hier smelten we voor… De darkwave-/ neo-industrial rockband Divine Shade! De oprichter van dit project is de Franse Ren Toner die een combinatie van stijlen en invloeden toelaat in zijn tracks. Hij laat zich daarbij vooral inspireren door de coldwavecultuur met een vleugje elektronische muziek en laat stevig gitaarwerk daarin overheersen.

Divine Shade was de openingsact van Gary Numans Britse tournee in 2022 en voor het komende jaar staat een trilogie van ep’s gepland met gasten als Chris Vrenna (ex Nine Inch Nails).

Na Oublier met Numan-gitarist Steve Fox-Harris als gast, krijgen we alvast ook het nummer Heaven te horen dat ons zeker en vast aan Nine Inch Nails, Tool… doet denken qua stijl. En dat betekent niets dan goeds. Een band om in ’t oog te blijven houden.

I can stay here
In this state, there is no fear
I thought to loose myself
Up on this holy hill
I’m seeing the fire around me
Now, your heaven falls

Heaven is digitaal verschenen en vind je binnenkort op het album Fragments Vol.1. dat er in april 2024 aan komt. Het album concentreert zich op het concept van veerkracht en het innerlijke vermogen om te vechten tegen zelfverdedigingsmechanismen en identificatie met de natuur.

Facebook Bandcamp

BELA GOOSY
We zijn het jaar nog niet uit of Bela Goosy dropt nog eens een nieuw album. Maar liefst 15 nummers vinden we terug op Doomed To Sinck Back Into The Primitive Night. Hij laat zijn donkere stem opnieuw dwalen langs eightiessynthlijnen. Dreigend en donker.
Hij is een massaproducent van ‘meer van hetzelfde’ en dat maakt dat het niet zo interessant meer klinkt. Misschien zouden iets minder releases met meer variatie het beter doen?

Doomed To Sinck Back Into The Primitive Night is digitaal verschenen.

Facebook Bandcamp

THEWALKINGICON
Het Russisch/Israëlische electro- en synthpopduo thewalkingicon brengt op hun nieuwe album We Are Memory een mix van electro, darkpop, synthpop, technopop, indiepop… Sasha Rempel en Dmitry Osipov laten hiermee een album horen met 10 nostalgische, sterk opgebouwde tracks met heerlijke beats en verleidelijke zang.

Het duurde bijna drie jaar om het album af te ronden sinds de laatste release van de band. Het waren moeilijke jaren voor hen, door het verliezen van vrienden, zelfcomfort en zelfs de hele wereld zoals iedereen die kende. Dat alles is nu een herinnering: “Zolang we ons de mensen herinneren van wie we hielden, de mensen die er niet meer zijn, leven ze voort in onze gedachten. Stoffige foto’s, oude portretten van de voorouders, hun ogen die vanaf de foto’s naar ons kijken. Lege plekken vol paden en geesten. We vullen ze met onze herinneringen. Wij leven door onze herinneringen. Wij zijn gemaakt van herinneringen. Onze hele wereld bestaat uit onze herinneringen. Wij zijn herinnering”, legt het duo uit.

We Are Memory is digitaal verschenen bij Negative Gain Productions.

Facebook / Bandcamp

RON COOLEN & KEITH ST. JOHN
We weten het: het is klassieke metal. MAAR… de Nederlandse Ron Coolen staat wél garant voor zijn enorm goeie klassieke metalsound. Voor zijn nieuwe, tweede album, Here To Stay, werkte hij samen met – zanger van wereldklasse – Keith St. John (Burning Rain, Kingdom Come, Montrose, Lynch Mob). Samen verlegden ze hun grenzen en schreven een opwindende mix van heavy metal-muziek.

Naast St. John, horen we ook nog enkele andere indrukwekkende gastartiesten op dit album, zoals Gus G. (Firewind, ex-Ozzy Osbourne), Timo Somers (Supersonic Revolution, Ayreon, ex-Delain), Christopher Amott (ex-Arch Enemy, ex-Dark Tranquillity), George Lynch (Dokken, Lynch Mob), Satchel (Steel Panther), Per Nilsson (Scar Symmetry, Meshuggah) en Joey Concepcion (Dark Tranquillity).

Schitterende zang en oohhh… die klassieke riffs worden hier wel gigantisch goed gebracht. Met gitaarsolo’s die iedere hairy hardrock-/ heavy metalliefhebber een glimlach zullen bezorgen!

Here To Stay is de opvolger van het debuutalbum Rise en is digitaal en op cd verschenen.

Facebook Bandcamp Website

INCEPTION IN BLACK
Inception In Black
is een project van Black Marine en Morgan King. Naast hun rol als lid in de Lene Lovich Band, hebben ze ook elk hun soloprojecten, waarmee je hen op heel wat Europese podia kan zien.
Voyeur is één van hun gezamenlijke singles, die eerder dit jaar door de fans laaiend enthousiast onthaald werden.

En die track kreeg nu enkele reïncarnaties, in de vorm van remixen. Zo krijgen we er eentje door de Finse krautwonder TimV, de Belgische radiolegende JL Marchal en de Franse avant garde grandseigneur Julien Ash. Dansbaarder en onthullender dan ooit!

Deze remixeditie van Voyeur is digitaal en – in beperkte oplage – op 3”CD-R verschenen bij VUZ Records.

Facebook

IMJUDAS
De Italiaanse newwave-act Imjudas liet deze week hun ep Stjudas horen waarop frontman Maxx Maryans doordringende vocalen in combinatie met de instrumentale arrangementen nostalgie opwekken. Die doen denken aan de zoete bitterheid uit de jaren 80.

De titeltrack wordt gesierd met piano, met elektronische elementen op de achtergrond. Een louterende newwaveballade!
I Love You bulkt van dansbare ritmes die zich door trekken in schoonheid in een originele coverversie van Boys Don’t Cry van The Cure.

Stjudas is digitaal verschenen bij Alfa Matrix.

Bandcamp Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More