Home ReviewsAlbum Reviews ALMIGHTY MIGHTY – ep (PIAS).

ALMIGHTY MIGHTY – ep (PIAS).

by Wout Meganck

Met een groepsnaams als Almighty Mighty leg je de lat meteen hoog. Die naam lijkt immers wel te verwijzen naar één of ander opperwezen. De band is het geesteskind van Michélé de Feudis (ook gekend als frontman van Horses on Fire) en producer alsook dEUS-drummer Stéphane Misseghers.

Op 20 september verscheen hun eerste ep. Daarop staan deuntjes waar we echt van alles in horen. Het ene moment The Verve en misschien wat van Tame Impala en tijdens een latere luisterbeurt dachten we: dit is dan weer meer vergelijkbaar met Editors of zelfs Blue Blot. Twee van die nummers kenden we al: het epische Night Parade samen met Tristan en Slow Burner. Met de drie nieuwe nummers erbij is het album eigenlijk heel gevarieerd geworden niet in het minst omdat er telkens andere stemmen te horen zijn.

Als we een puntje van kritiek zouden hebben, is het daar misschien te zoeken. Je hebt de indruk naar een soort verzamelalbum te luisteren met bijdragen van verschillende bands. Maar dat is tegelijk een non-issue, want verandering van spijs doet eten zei onze moeder.

Night Parade is zo prachtig dat we