Home ReviewsAlbum Reviews ALMIGHTY MIGHTY – ep (PIAS).

ALMIGHTY MIGHTY – ep (PIAS).

by Wout Meganck

Met een groepsnaams als Almighty Mighty leg je de lat meteen hoog. Die naam lijkt immers wel te verwijzen naar één of ander opperwezen. De band is het geesteskind van Michélé de Feudis (ook gekend als frontman van Horses on Fire) en producer alsook dEUS-drummer Stéphane Misseghers.

Op 20 september verscheen hun eerste ep. Daarop staan deuntjes waar we echt van alles in horen. Het ene moment The Verve en misschien wat van Tame Impala en tijdens een latere luisterbeurt dachten we: dit is dan weer meer vergelijkbaar met Editors of zelfs Blue Blot. Twee van die nummers kenden we al: het epische Night Parade samen met Tristan en Slow Burner. Met de drie nieuwe nummers erbij is het album eigenlijk heel gevarieerd geworden niet in het minst omdat er telkens andere stemmen te horen zijn.

Als we een puntje van kritiek zouden hebben, is het daar misschien te zoeken. Je hebt de indruk naar een soort verzamelalbum te luisteren met bijdragen van verschillende bands. Maar dat is tegelijk een non-issue, want verandering van spijs doet eten zei onze moeder.

Night Parade is zo prachtig dat we blij worden om het telkens weer te horen. In vergelijking met dat nummer zijn de andere tracks niemendalletjes. Maar goed, een volwaardig album kunnen we verwachten in 2020.

In tussentijd staat de band op deze data op het podium:

12/10 – Den Trap, Kortrijk
13/10 – De Living, Heist-op-den-Berg
14/10 – Het Depot, Leuven
17/10 – De Casino, Sint-Niklaas
23/10 – AB Club, Brussel
24/10 – Mezz, Breda (NL)
25/10 – Charlatan, Gent
01/11 – Luxor Live, Arnhem (NL)
08/11 – Trix, Antwerpen
09/11 – De Warande, Turnhout

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More