Home Singles EUT – Please Don’t Look At Me (V2 Records)

EUT – Please Don’t Look At Me (V2 Records)

by Bart Verlent

Het vijftal EUT begon als een afstudeerproject aan het Amsterdamse Conservatorium. Zeven jaar later hebben Megan de Klerk en co al twee albums achter hun naam staan, de derde Be My Reactor verschijnt op 8 september. De catchy alt-pop van de Nederlanders is een groot succes in eigen land en over het kanaal.

© EUT

Please Don’t Look At Me zal terug te vinden zijn op die nieuwe plaat. Het is een boos nummer waarin de Klerk probeert zich emotioneel af te sluiten van een situatie. Als ze boos is reageert ze namelijk vaak nogal heftig en zegt ze dingen die ze niet altijd meent. Het nummer klinkt dan ook – naar EUT-normen – vrij hevig. In het refrein zingt Megan echter zo liefelijk dat het een mooi tegengewicht biedt voor de gedreven vibe.

In de strofes moeten we qua zanglijn erg denken aan Alright van Supergrass, ook al lijkt het nummer er totaal niet op. Verder is dit een gedreven oorworm die je vanaf het eerste moment bij het nekvel grijpt en niet meer loslaat. Het zou ons niet verbazen dat ze ook wat Belgische fans overhoudt aan de nieuwe plaat met zo’n catchy geluid.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More