Home ReviewsAlbum Reviews WHY PANDA, WHY? – Excess

WHY PANDA, WHY? – Excess

by Bart Verlent

Ymre Denis (saxofoon), Benjamin Sas (drums) en Arne Fivez (piano) begonnen in 2021 met Why Panda, Why? Ze dompelden zich onder in de muziek van de nieuwe jazz generatie wat leidde tot experimenteren met een nieuwe manier om muziek te benaderen en te maken. Met meer dan alleen akoestische instrumenten en geluiden ontdekten ze schoonheid in doordachte herhaling, terwijl het gebruik van elektronische omgevingsgeluiden een meditatief en ontspannen gevoel voor de luisteraar creëert. Die twee combineerde het trio met intense jazz improvisaties die balans brengen in een nieuw soort geluid.

© Why Panda, Why?

Excess is hun debuutep en die klinkt heel divers.

Bij opener Eternal horen we veel neoklassieke invloeden die ze aanvullen met warme jazzy sounds en subtiele drums die opbouwen naar een dromerige climax. In Miss. Beatrice gaat het trio meer naar de klassieke jazz richting uit met een laidback thema dat regelmatig wordt herhaalt, en dat ze aanvullen met speelse improvisaties.


De neoklassieke elementen komen terug om de hoek kijken bij Float dat een mooie warme dromerige compositie is. In 315 blijft het trio die zweverige weg volgen met warme arrangementen. In het thema van afsluiter Chaser horen we iets dat lijkt op het thema van Tubular Bells van Mike Oldfield maar door de zalige aanbreng van de sax en drums is de vibe dan weer volledig anders.

Why Panda, Why? is een heel creatief trio dat haar eigen weg volgt. Al halen ze inspiratie bij enkele vast waarden, toch hebben ze een eigen overtuigend geluid waar we volledig in meegezogen worden.

Why Panda, Why? stelt Excess voor op:

24/10 – ep Release Show – Kavka Oudaan, Antwerpen
03/11 – Kaleidoscoop, Mortsel
10/11- Café Bonaparte, Lokeren
11/11 – De Muze, Antwerpen
26/11 – Shine A Light – Rivierenhof, Antwerpen
11/12 – Café Rood-wit, Antwerpen

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More