Home nieuws Uitheems Geduister #208

Uitheems Geduister #208

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook Instagram

Welcome tot he jungle of darkness! Geniet van het Uitheems Geduister, deze week met nieuws van Stahlgeist, A Place To Bury Strangers, Lisa Hammer, Beyond Extinction, Silence Embrace, Cadaveria, Ludovico Technique en Peter Jennings Disciples.

STAHLGEIST
De labelfamilie van Alfa Matrix breidt uit, want ze verwelkomden het vrij nieuwe oldschool EBM-project Stahlgeist bij hun muzikale kroost. Daarbij gaven ze meteen een hernieuwde versie van hun album Escape Reality (2019) uit. Deze heruitgave kreeg de naam Altered Reality.

Achter Stahlgeist schuilt niemand minder dan de Hongaarse artiest Istvan Gazdag van First Aid 4 Souls samen met zijn vriend Tamás Bank op zang, een andere bekende figuur uit de Hongaarse industriële scene (Worker Munkas, Interzone Inc.).

Koud, ruig en stampend, schopt dit album je recht in je gezicht en geeft je high-energy positieve agressie voor de dansvloer. Speel het luid – niet voor angsthazen.

Altered Reality is digitaal beschikbaar.

Facebook

A PLACE TO BURY STRANGERS
In 2009 bracht A Place To Bury Strangers het album Exploding Head uit, dat meteen geprezen werd om zijn verkennende geluid, geïnspireerd door shoegaze-iconen zoals Jesus & Mary Chain en My Bloody Valentine.

Het album is nu digitaal geremasterd door Oliver Ackermann en Exploding Head: 2022 Deluxe Reissue wordt opnieuw uitgebracht in drie fysieke edities: de deluxe dubbel lp (Limited Edition Indie Exclusive), de dubbel cd deluxe en de standaard lp.
Het dubbelalbum in gelimiteerde oplage op 140g transparant vinyl wordt afgeleverd in een genummerde omgedraaide kartonnen gatefold-hoes en bevat nieuw ontworpen artwork, een 12-inch originele cover-art-kaart en exclusieve sleeve-notities van muziekjournalist Tris McCall.

Op 10/2/2023 kan je A Place To Bury Strangers live aan het werk zien op het Grauzone Festival (NL) en op 11/2/2023 in Het Wilde Westen in Kortrijk.

Facebook / Website / Bandcamp

LISA HAMMER
Lisa Hammer
, de voormalige vocaliste van Requiem In White en Mors Syphilitica doet een ritueel herleven, want haar debuut- en meteen ook cultalbum Dakini wordt nu op vinyl heruitgebracht. Nummers die de zintuigen laten ontwaken, ontworpen als een ritueel om de luisteraar weg te leiden van de manifeste wereld en naar een diepere ruimte.

Diep, diepgaand en boeiend, want de release bevat naast de originele albumtracks ook drie nooit eerder uitgegeven tracks.

De Indiase raga’s komen overeen met tijden van de dag, dus het album vertegenwoordigt een gecondenseerde 24 uur, wat perfect is voor rituelen of een emotionele en spirituele reis. De middeleeuwse liederen worden gecombineerd met Indiase raga’s en tribale drums, Appalachische volksmuziek, Midden-Oosterse drones en opera om de vier richtingen samen te brengen, Noord, Zuid, Oost en West. Een culturele en spirituele mix, gedragen door Hammers sterke stem.

Deze heruitgave van Dakini is in beperkte oplage nu ook verkrijgbaar op gekleurde vinyl.

Facebook / Website

BEYOND EXTINCTION
Na een jaar keren de Britse, onstuitbare death metallers van Beyond Extinction terug met nieuw materiaal en een frisse single, Eyes Of God, Look Down Upon Me. “Dit nummer is een van de eenvoudigere nummers die we tijdens ons laatste creatieve proces hebben geschreven. We creëerden een deathcore-sound die elementen van atmosferische en zwartgeblakerde metal bevat met behoud van de verpletterende beatdown en rauwe zwaarte waar we van houden. Het is belachelijk downtuned in dubbele drop D om een ​​wereldschokkend geluid te creëren. Tekstueel volgt het de conceptuele thema’s van alle nieuwe muziek die we onlangs hebben geschreven: apocalyptisch en etherisch’, vertelt de band over hun nieuwe track.

Beyond Extinction overtreft de enkele jaren die ze nog maar tellen met geluid, beeld en creatieve volwassenheid die alle verwachtingen van een band van hun leeftijd overtreft. De afgelopen twee jaar zijn de jeugdige zwaargewichten effectief ook die vroege valkuilen in gedonderd, waarmee veel nieuwe bands worden geconfronteerd. Met meer zelfbeheerste riffs evolueerden ze nu naar een matuur geluid.

Facebook / Website

SILENCE EMBRACE
Silence Embrace
liet een dystopisch geluid los, met hun cyberpunk ep Meta Queer Dolis. Het industrialproject uit het noordoosten van Ohio (VS), opgericht in 2018 als persoonlijke uitlaatklep voor oprichter Sean Haney, staat bekend om het gebruik van samples, vervormde vocals, analoge synthesizers en donkere teksten.

Verouderde programma’s en formaten (zoals VHS), dode hardware, vatten de thema’s van het album samen. Zelfs de hoes is gebaseerd op dode media en videogames. De individuele tracks hebben echter hun eigen verhalen, van shoegaze tot witch house.

Meta Queer Dolis is digitaal verschenen.

Facebook

CADAVERIA
In mei releaseten ze nog hun nieuwste, zesde album Emptiness maar ze hebben nog meer redenen om te vieren dit jaar. De Italiaanse black gothic metalveteranen van Cadaveria vieren het vijftienjarige bestaan van hun iconische albumIn Your Blood. Het album wordt daarom heruitgegeven op casette door het label Liminal Dread Productions. De tape komt in een smokey tint of in metallic goud.

Fans van Arch Enemy, In This Moment, Satyricon en Jinjer zullen deze sound ook best wel in huis willen halen. En dat kan via deze link.

Website / Facebook

LUDOVICO TECHNIQUE
“Er zijn geen spookachtige plaatsen. Alleen achtervolgde mensen.” Ludovico Technique weet ons thans flink te achtervolgen, met de release van hun nieuwste album Haunted People. Een uitzonderlijk knappe alternatieve gothic metalsound omhult de luisteraar met duisternis.

Ben V., de charismatische frontman, nam met zijn project snel en terecht zijn plek in binnen de scene. Ze weten een  esthetische diepte en complexiteit te verwerken in hun sound en dat kenmerkt ook dit nieuwe album.

Haunted People is digitaal, op cd, vinyl en cassette verkrijgbaar.

Facebook

PETER JENNINGS DISCIPLES
Darkwaveband Peter Jennings Disciples brengt dromen en nachtmerries met hun nieuwe ep Bad News.
Bad News verkent dromen en nachtmerries, vergeving en verdoemenis. Door middel van donkere elektronische en industriële rockthema’s: jammerende doedelzakken en fragiele synths in contrast met beukende beats en zware gitaren. Zelf beschrijven ze hun geluid met de nieuwe term ‘alternadustrial’.

Bad News is digitaal beschikbaar in een beperkte cassette-editie.

Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More