Home LiveFoto's FUN LOVIN’ CRIMINALS Herenthout, Lux (21/10/2022)

FUN LOVIN’ CRIMINALS Herenthout, Lux (21/10/2022)

by Luminous Dash

Tekst: Geert Verbist
Foto’s: Dirk Wouters

Een revival concert op het programma vrijdag in zaal Lux Herenthout. Fun lovin’ Criminals toeren tegenwoordig met nog slechts 1 originele crimineel Brian Leiser op toetsen, trompet, mondharmonica en bovendien neemt hij ook nog de leadzang voor zijn rekening. De originele frontman Huey Morgan, toch wel het uithangbord van de groep, gaf er een jaar geleden de brui aan. Hij is wel nog elke zaterdagochtend te horen op radio BBC6; het vermelden waard en niet alleen voor de fans.

De zaal (weer met balkon!), zat afgeladen vol met fans van het eerste uur en zag de set als naar gewoonte beginnen met hun anthem Fun Lovin’ Criminal. Waarna alle getrouwe hits gezapig de revue passeerden. Even maakten de band nog een zijstap om hun pas uitgebrachte (digitale) ep Roosevelt Sessions te promoten met Shake It Loose. We noteerden verder LocoBig night out, met een lichte deining in het publiek, Smoke ’em en natuurlijk Love Unlimted (“Bary White saved my life” weet je nog wel). Het was dit soort mellow, met jolige knipogen gelardeerde grooves die de band hun plaats en naam hebben gegeven. De lovin’ groove was er wel maar de punk fun misten we vanavond. Misschien misten we Huey wel, en werd het iets te veel “Haven’t I been to this place before?” zoals één van de bandleden riep tijdens de set. Ver zat hij er niet naast, het was Herentals in 2005.

Bij de aanvang van de bisnummers, lieten de bandleden hun instrumenten voor wat ze waren en begonnen ze te rappen. Drummer Frank Benbini kwam er nog mee weg, maar voor de anderen was dit toch te ver buiten hun comfortzone. Gelukkig kropen ze snel weer achter hun instrumenten om de obligate afsluiters Couldn’t get it right en Scooby Snacks te brengen. “No one gets hurt if you don’t act funny”, maar voor criminelen kunnen ze niet meer doorgaan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More