Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

De crème de la crème van de belgische muziekindustrie is ook deze week vertegenwoordigd in onze Luminous-Belge lijst. Muziek met pittige gitaaraanslagen, industriële ritmiek, een funky soul gehalte en zoveel meer.  Purrses, Jaguar Jaguar, Fiona Brown, De Delvers en It It Anita zorgen zeker en vast voor jullie muzikale ontdekking deze week. 

Purrses brengt met Charlie pittige gitaaraanslagen aangedreven met heerlijk drumwerk en een androgyne stem om bij weg te dromen. In een rocksfeertje dat je hoofd leegmaakt en je hart vult in de stijl van The Velvet Underground en Nico.

Met Surrender levert Jaguar Jaguar een nummer af dat een combinatie is van de donkerheid van Balthazar maar dat ook een funky soul gehalte heeft dat we terugvinden bij Jungle.

My Void van Fiona Brown wordt gekenmerkt door licht industriële ritmiek, warm zoemende synths en Browns sfeervolle stem die echo’s van haar naamgenote Apple en Björk oproepen. Omringd door goed volk als producer Staf Verbeeck en muzikanten als Neil Fraser (Tindersticks) Simon Casier van Balthazar, Tom Barbier (Ozark Henry) en Steven Van Gelder (Geike, Driftwood) zorgt het alvast voor een hoge dosis kwaliteit en doet ons reikhalzend uitkijken naar meer.

Obsessie geeft perfect weer wat de muziek van Siglo XX volgens ons zo uniek maakt. De muziek, de woorden: ze vallen op een bijzondere manier samen en nemen je helemaal mee in de thematiek van het nummer. Het is een heel beklemmend nummer. Door de herhaling van het woord ‘obsessie’ krijgt het nummer ook iets heel dwangmatigs. Het personage uit het nummer kan niet meer ontsnappen aan zijn gedachten, maar ook voor de luisteraar lijkt er geen uitweg meer mogelijk. Alles Donker, Alles zwart.”

Behalve een knipoog naar de fruitteelt in de promovideo, is er in de 2 minuten en 18 seconden weinig nuancering te vinden tegenover de vuisten die keihard uit de rechtse hoek de lucht in gaan. “Crush me, try, again – My hard shell is made of pain.” Niet klein te krijgen dus de nieuwste song van It It Anita. Een strijdlied waarmee evenwel niet enkel de onderdrukte en de moegetergde luidkeels zal meebrullen. Cucaracha is waar, in tijden van virale festivalitis, spontaan de circle mosh uitbreekt. In je kot is dat raar. Maar laat dat je niet tegenhouden.

Veel luistergenot!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More