Home ReviewsAlbum Reviews THE WRS – Capicúa (Time Room Records/Rockerill Records/Le Cèpe Records/Salty Dog Records/Gazer Tapes/Mystery Jack Recordings)

THE WRS – Capicúa (Time Room Records/Rockerill Records/Le Cèpe Records/Salty Dog Records/Gazer Tapes/Mystery Jack Recordings)

by Pieter Walcarius

The WRS is back en hoe! Charleroi represent Nacho Santamaria y Di Pietro (zang en gitaar), Benjamin Podziukas (drums) en Jaime Sala Hamed (bas en toetsen). Na hun eerste studio album twee jaar geleden zijn deze heren terug met Capicúa. Een plaat die niet alleen op hun eigen label uitkomt maar ook op vijf andere labels.

Dat dit trio een gezamenlijke passie heeft voor psychedelische, DIY en fuzzy muziek is duidelijk te horen op hun nieuwste worp.

Ⓒ The WRS

Het album dat trouwens in één take is opgenomen, bestaat uit zes nummers en dat ze er meteen invliegen horen we al aan opener I Don’t Know. Een lange intro die plots op gang getrokken wordt met een verscheurende gitaarsolo is het begin van een negen minuten durende psychedelische muzikale trip. Diezelfde snedigheid horen we op To Black To White hoewel de rock invloeden hier niet ver weg zijn. Een leuk garagerocknummer dat een maatschappelijk thema aansnijdt waardoor het een soort protestsong wordt.

Everyday is een track die wat sloom op gang komt tot er “OK Stop” wordt geroepen in de microfoon, wat dan volgt is een hels nummer dat helemaal ontploft. Er wordt gejamd alsof de heren hun leven er van afhangt. Lekker hard en rammen maar. De gitaarsolo’s vliegen ons om de oren en zijn zeker een meerwaarde.

“You can do it if you want to” is een zin die iedereen als wel eens gehoord heeft dus besloot het trio er een nummer rond te maken genaamd Do It. Een strakke korte song waar liefhebbers van het betere gitaarwerk van zullen smullen.

12 Strings For You en My Lover’s Gone sluiten het album af en tonen nog maar eens aan wat een leuke band The WRS is.

Capicúa is een album dat je meezuigt in de betere garage/psychedelische rock en dat live helemaal tot haar recht zal komen. Gaan zien dus die band!

The WRS | FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More