Home ReviewsAlbum Reviews THE MENTAL SCIENTISTS – Tricycle To Paradise

THE MENTAL SCIENTISTS – Tricycle To Paradise

by Jochen Sansen

Wie verlangt naar live optredens zal nog meer heimwee krijgen wanneer hij het debuutalbum van The Mental Scientists beluistert. De band is afkomstig uit Noord-Limburg en bestaat uit vijf jonge bandleden die alternatieve rock aanbieden. De Limburgers brachten op valentijn hun eerste plaat uit. Laat je zeker niet misleiden door de releasedatum want een plaat vol zoete lovesongs is het allerminst geworden.

Tricycle To Paradise is een debuut waar menig rockfanaat mee aan zijn trekken komt. Het feit dat meerdere bandleden de zang voor hun rekening nemen zorgt voor een prettige afwisseling. Ook de verscheidenheid aan muziekgenres die in de nummers geïntegreerd zijn, zorgt ervoor dat er een aangename variatie is bij het beluisteren van het album. Het eerste nummer Nightmares start alvast met harde gitaren en een stevige drums. Het is een sterke song waarin duidelijk invloeden van stonerrock te horen zijn met een lekkere riff die de mayonaise doet pakken. Die goede riffs blijven we trouwens gedurende het hele album tegenkomen.

De titeltrack Tricycle To Paradise heeft met de vocals eerder een vintage 60s rock vibe. Het is evenwel niet het nummer is dat er met kop en schouders bovenuit steekt op de plaat. Snowflakes is een zeer sterk en catchy nummer waarin de gitaarintermezzo’s op sommige momenten aan de Red Hot Chili Peppers doen denken.

Thumbtack start dan weer heel stevig met vette drums waarbij Gilles Deblier zijn kunde nogmaals bevestigt voor moest dat bij de eerste nummers nog niet duidelijk geworden zijn. Het is meteen ook de langste song van de plaat. Door het machtige muzikale tussenspel gaat het nummer in ieder geval niet vervelen.

Flamingo begint op de akoestische gitaar. Het is het eerste nummer waarin we de trompetgeluiden van Warre Loenders kunnen horen. In Madman Show neemt Jonas de Werdt ons mee op een trip met een aanstekelijke baslijn. Het nummer staat perfect op zijn plaats op de plaat. Het laat nog maar eens het enthousiasme van de band horen. Cold Summer Lights en Gasoline Of Tears zorgen dan weer voor een moment om tot rust te komen na Killer Jack.

“Save the best for last”, moeten ze gedacht hebben want Back To The Dark geniet onze voorkeur op het album. De melodieën die gespeeld worden op de trompet zorgen voor een zeer passende, melancholische ondertoon. Midden in de song breekt het nummer open om dan terug naar een intiemere sfeer over te gaan.

Tricycle To Paradise is zeker te smaken voor menig rockliefhebber. The Mental Scientists hebben een debuutplaat gemaakt die ondanks hun jonge leeftijd zeer matuur klinkt. Wij kunnen niet wachten om de groep eens live aan het werk te zien.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More