Home ReviewsAlbum Reviews THE 3 CLUBMEN – S/T (Lighterthief/Burning Shed Records)

THE 3 CLUBMEN – S/T (Lighterthief/Burning Shed Records)

by Bart Verlent

Officieel bestaat de band XTC al niet meer sinds 2006. Het laatste wapenfeit dat Andy Partridge en Colin Moulding samen uitbrachten dateert al van 2000, het 14e album dat ze samen inblikten was Wasp Star (Apple Venus Volume 2). Sinds dan brengt Partridge regelmatig een album uit met demo’s, onuitgebracht materiaal en songs die hij schreef voor andere artiesten. Soms werkt hij samen met andere muzikanten, sinds 2008 doet hij dat regelmatig met de Amerikaanse singer-songwriter Jen Olive en multi-instrumentalist Stu Rowe (Future Sound Of Londen, Shriekback…). Nu brengt het trio hun debuutep uit onder de naam The 3 Clubmen.

© The 3 Clubmen

De naamloze ep opent met Aviatrix, een song met een stevige XTC-vibe. Je hoort duidelijk dat dit een compositie is van de hand van Partridge. Het nummer klinkt speels met brede, ietwat psychedelische arrangementen. Een lekkere smaakmaker.

Het postpunkachtige Racecar klinkt vrij hoekig,al geven de arrangementen het nummer veel kleur, in de break zit zelfs een bigband. Jen Olive zong de track in, je hoort dat deze zangeres veel aankan.

Green Green Grasshopper zong Partridge voor het grootste deel zelf in en klinkt als een typische XTC compositie. Wat een prachtig nummer is dit.

Helaas volgt dan al het laatste nummer Look At Those Stars. Een liedje met een zomerse dromerige vibe die naar Partridge-normen vrij gewoontjes klinkt. Dat maakt het echter nog geen slechte song, zeker niet.

Met The 3 Clubmen is Andy Partridge terug in uitstekende vorm. Olive en Rowe staan hem perfect bij, met als resultaat een prachtige ep waar hopelijk een vervolg op komt…

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More