Home ReviewsAlbum Reviews STEVE LEON & THE ACCUSATIONS – Louche (Off Label Records)

STEVE LEON & THE ACCUSATIONS – Louche (Off Label Records)

by Bart Verlent

Steve Leon Michielsen maakte vroeger deel uit van de punk hardcore band Jesus Police en ska band Smooth Lee. Recent besliste hij om iets te doen rond zijn liefde voor traditionele Amerikaanse muziek. Met Steve Leon & The Accusations combineert hij country en folk met een indiewaverandje. Het resultaat doet wat denken aan de 80’s paisley underground beweging met bands zoals The Dream Syndicate, The Long Ryders en Green On Red en dat gecombineerd met een vleugje troostende duisternis in de lijn van Echo & The Bunnymen, The Sound en The Only Ones.

© Steve Leon & The Accusations

Tijdens de zomer van 2022 trok Steve met Kristof Van de Vliet, Bouke Cools, Yannick Hermans, Tim Martens en zijn vrouw Mila Francis naar zijn analoge studio waar ze deze ep op een ouderwetse 16 sporen bandrecorder hebben opgenomen. Alles werd live opgenomen zonder gebruik te maken van computers. Op deze ep hoor je de band dan ook zo eerlijk en puur mogelijk.

Het resultaat mag er best wezen. We krijgen vijf straffe, originele tracks met brede arrangementen en een sound die staat als een huis. Don’t Let Anyone In is zo’n nummer dat je van bij de eerste seconden bij het nekvel grijpt en niet meer loslaat. Het klinkt erg aanstekelijk en Steve heeft een unieke stem die perfect past bij deze warme mistroostige compositie. The Restless Kind klinkt iets opgewekter en doet wat denken aan een country versie van The Go Betweens.

Met Too Little Too Late komen Steven en co iets steviger en gedrevener uit de hoek dan op de voorgaande tracks. Het geheel klinkt heel catchy en de arrangementen zijn tot in de details perfect uitgewerkt.

Het country gehalte van Winter Garden is het hoogst van alle nummers, de aanvulling met banjo zit daar zeker voor iets tussen. Het is ook gewoon een pure en oprecht mooie singer-songwriter compositie. Als The Triffids en Echo & The Bunnymen iets samen zouden gemaakt hebben, dan zou het klinken als afsluiter All I Can Give. Een heel straf pareltje dus.

Met Louche levert Steve Leon & The Accusations een prachtig visitekaartje af dat naar meer smaakt. Wij zijn heel opgetogen dat Steve Michielsen eindelijk iets doet met zijn liefde voor Amerikaanse muziek want deze man heeft talent en een geweldige band die zijn songs perfect tot hun recht laten komen.

Op 26 mei stellen Steve Leon & The Accusations hun prachtige ep voor in Novonov in Hoboken.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More