Home Belgisch PEUK – Inconvenient (PIAS)

PEUK – Inconvenient (PIAS)

by Hans Verhoeven

Ze beginnen steeds meer als X-Ray Spex te klinken. Maar dat schreven we al, over hun vorige single. En nu is er deze; een lillende, natrillend van een orgasme lap lawaai.

Dit is punkrock, dit is 1977 en dit is energie, teringherrie maar met melodie. Het is Nele Janssen die hier de lakens uitdeelt, zo iemand al lakens wil hebben tenzij van hetzelfde laken een broek.

Inconvenient: doe er iets mee. Word gek. Als ouwe punk (ikke!) ben je dat waarschijnlijk al.

Maar nu komt het vervelende beetje aan dit stukje. Want ze spelen wat af, Peuk. We moeten dit doen zodat jullie komen kijken. Vijf juni in Paradiso, op tien en elf als voorprogramma – ze blazen hen weg – van Triggerfinger in de AB, op 14 juni in de Brusselse Beursschouwburg, op 17 juli op het Gentse Boomtown, op de nationale feestdag op Rock Olmen en in, eindelijk augustus, op Pukkelpop.

Peuk: ze zijn nodig. Want wij hebben ze nodig en, bij uitbreiding, jullie ook. Meer kunnen we voor jullie, trouwe lezers, niet doen. Dank.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More