Home Live REHASH + IST IST Antwerpen, Trix (25/05/2023)

REHASH + IST IST Antwerpen, Trix (25/05/2023)

by Kris Van den Bossche

Foto’s: Hannelore Dieleman

Publieksopwarmer van dienst was Rehash, een jonge lokale band die hun jaren tachtig nu beleven. We kregen ontwapenende punksongs gezongen door gitarist Maarten Van Buyten en neue Deutsche welle bij monde van bassist Willem Liczner. Hun nummer das Bauhaus doet het naar eigen zeggen goed op Spotify en daar zijn ze erg blij mee. Op het podium van de Trix-club staan is natuurlijk heel wat voor een jonge band en daar waren ze ook al blij mee. Drummer Suus De Maeyer hield het trio goed samen en zag vanop zijn drum-hocker dat het goed was.

REHASH – © Hannelore Dieleman

Tijd voor Ist Ist uit Manchester, waar de fans van bijvoorbeeld Joy Division en Sisters Of Mercy voor gekomen waren. Een wat ouder publiek zag de band aftrappen met Stamp You Out uit het verse album Protagonist. We kregen meteen het recept van de avond voorgeschoteld: new wave basriffs van Andy Keaton, strakke drums van Joel Kay, dromerige gitaarlijnen en synths en de typisch lage zang van Adam Houghton.

IST IST © Hannelore Dieleman

De band heeft een duidelijke eigen stempel die gesneden werd in de stijl van de postpunk en new wave van de vroege jaren tachtig. Een geoliede machine ook en bij Extreme Greed kregen we een eerste bescheiden feestje in de zaal.

In het midden van de set enkele rustpunten waar A New Love Song bijna uitgekleed werd tot ritmebox, synths (Mat Peters) en een bijna toonloze stem van de frontman.

Bassist Keaton nam na Something Has To Give het woordje tot het publiek voor zijn rekening: geen Brexiteers deze jongens, want ze waren graag in Europa, blij met de fanbase en content van het bier (ook al was dat een blik Christal pils). Geen bierkenners dus.

IST IST – © Hannelore Dieleman

Een goeie finale wel: Black, Emily, Nothing More Nothing Less. You’re Mine werd bezegeld met een kus van een koppel fans op de tweede rij en tenslotte was Trapdoors de terechte afsluiter.

Een prettige kennismaking met Ist Ist op hun eerste Belgische headliner-optreden en met hun nieuwe Protagonist album onder de arm. Wild was het niet, eerder onderkoelde emotie op het podium en in de zaal, maar dat was de new wave in de eighties tenslotte ook. Die lange zwarte jas kwam weer eens goed van pas.

Ist Ist speelt nog op Vestrock op 2 juni, op de dag van headliner Franz Ferdinand.

Rehash: Facebook Instagram
Ist Ist: Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More