Home ReviewsAlbum Reviews SOLITÄR – Bus Driver Immigrant Mechanic (Tonzonen Records)

SOLITÄR – Bus Driver Immigrant Mechanic (Tonzonen Records)

by Bart Verlent

Mikael Tuominen is een Zweeds multi-instrumentalist met Finse ouders die zijn solodebuut, Bus Driver Immigrant Mechanic, uitbrengt bij een Duitse platenmaatschappij. Hij maakt deel uit van de bands Kungens Män en Automatism en maakt al jaren muziek die heel breed gaat, van doommetal en avant garde tot filmmuziek en indierock. Zelf noemt hij de muziek in dit soloproject mellow indierock met verwijzingen naar psych en shoegaze.

© Solitär

Op deze plaat legt Tuominen zijn ziel bloot. Hij schreef er zijn meest persoonlijke, private nummers voor. Het is voor hem dan ook een beetje beangstigend om de plaat uit te brengen. De thema’s die hij behandelt zijn dan ook redelijk zwaar: verlies van geliefden en het omgaan met ouder worden, iets waar de songschrijver het blijkbaar heel moeilijk mee heeft.

Bus Driver Imigrant Mechanic heeft iets van een verzamel album van Mikaels ideeën. We kunnen er moeilijk een duidelijke lijn in trekken. Elk nummer heeft een andere vibe en klinkt ook totaal anders. Het ene klinkt log en eentonig, het andere dan weer dromerig en sfeervol.
Helaas heeft Tuominen niet echt een geweldige stem, hij probeert op deze plaat wel deftig te zingen maar zit hij er soms serieus naast en kan de hogere noten duidelijk niet aan.

Al is Mikael al jarenlang bezig met muziek, toch lijkt hij nog erg op zoek en probeert hij van alles uit waardoor het meer een album van samenraapsels werd. De zoektocht heeft duidelijk nog geen einde gevonden.

Op Bus Driver Immigrant Mechanic staan boeiende nummers maar ook veel niet zo boeiende probeersels. Die halen het niveau spijtig genoeg soms serieus naar beneden.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More