Home ReviewsAlbum Reviews BERGEN – Nieman

BERGEN – Nieman

by Bart Verlent

Bergen is een instrumentaal viertal uit het zuiden van West-Vlaanderen dat bestaat uit Jan Bulckaen en Rik Lefevere op gitaar, Jan Despiegelaere op bas en Jan Lernout op drums en keyboards. Naar eigen zeggen brengen ze songs die niet kunnen gezongen worden. Het zijn filmische, woordeloze verhalen die laag per laag worden verteld en die tegelijk zowel kunnen ontroeren als kwetsen. In 2014 brachten ze hun titelloze ep uit en nu is hun debuutplaat klaar.

© Bergen

Op dit album pakt het viertal uit met zeven duistere, dromerige songs. Er hangt altijd wel een dreigend kantje aan de nummers dat in duel gaat met het zweverige aspect. Avontuurlijke postrock met een breed klankenpalet waar af en toe wat neoklassieke elementen in opduiken.

Nieman is een geweldige soundtrack voor een ingebeelde film waarin we altijd op ons hoede moeten zijn, want achter elke hoek kan er zich een macaber spektakel afspelen of gewoon een prachtig breed uitzicht te bewonderen zijn.

Van ons mag Bergen deze soundtrack meenemen naar alle andere provincies want wat ze hier neerzetten is zeker voor iedereens oren om te ontdekken.

FACEBOOKINSTAGRAM

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More