Home ReviewsAlbum Reviews SLUG – Thy Socialite! (Daylight Saving Records)

SLUG – Thy Socialite! (Daylight Saving Records)

by Hans Verhoeven

SLUG, dat is dus Ian Black. En Ian Black is SLUG, want het één brengt het ander mee.

Beetje rare kwiet, die Black. Want na twee lp’s wou hij er nu eentje maken waar de meningen van zelfs trouwe fans flink over zouden botsen. Persoonlijk kennen we geen SLUG-fans (SLUGGIES?) maar dat hindert niet want over deze Thy Socialite! is onze mening omgevormd tot een oordeel: goed, eerste klas, maar liefst niet meer van dat wegens bepaald vermoeiend.

Want wat heeft Black gedaan? Veel en lang naar zijn favorieten van vroeger geluisterd die vooral uit de glamrock dateren. En dat staat uiteraard voor knallende melodieën, her en der onderbroken maar niet te lang door invloeden van hen die kunstonderwijs genoten. Zo zit Zappa in Wow (Whatta Gurl) en vult Queen – ten tijde van News Of The World – naast stadions ook grotendeels Instant Reaction. The Sensational Alex Harvey Band domineert dan weer in de beste song, 13 Cut of Your Jib.

Maar het zou ons te ver leiden om alles te benoemen. Het heeft ons zelfs al te ver geleid, want na dertien songs is daar de vermoeidheid; trouwe vriend. Black, SLUG dus, doet veel met zijn songs en soms te veel maar het geeft niet want het zijn goeie songs. Compleet gestoord, en zo zijn er vandaag dan weer te weinig. Laat botsen, die meningen.

FacebookTwitter

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More