Home ReviewsAlbum Reviews ROSA BUTSI – Circle One (Eigen Beheer)

ROSA BUTSI – Circle One (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Roos Denayer, ook gekend van UMM en Appamada, treedt ook solo op onder de naam Rosa Butsi. Met haar sublieme stem en knappe nummers werd dit een succes. Zo was ze één van de winnaars van de Soundtrack muziekwedstrijd in 2019 en werd ze ‘artist in residence’ in Het Depot in Leuven.

(c) Rosa Butsi

Ondertussen is Rosa Butsi geen solo-project meer, want Trui Amerlinck (Tsar B, Ivy Falls) ondersteunt Roos nu op bas. Zo krijgen de nummers nog meer kleur. De zes nummers op deze ep mogen er best wezen, het zijn allemaal lekkere, jazzy parels waarin de invloed van Joni Mitchell, Nick Drake, Catbug, Becca Stevens, Sam Amidon, Bedoin en Suzanne Vega in ronddwalen.

Vanaf de wondermooie openingstrack Avia zijn we volledig mee, onder het motto “less is more” weet het duo de perfecte sfeer neer te zetten met een paar akkoorden en die gouden stem van Roos. Bij The Style Of Evermore toont Denayer dat ze niet alleen geweldig kan zingen maar dat ze ook heel goed en met veel gevoel gitaar kan spelen. Nina Kortekaas van Noa Lee is ook te horen op dit nummer. April heeft een knappe ingehouden groove en klinkt als een samenwerking tussen Joni Mitchel en Jaco Pastorius: pure klasse.

Op het dromerige Kapé zingt Roos een duet met haar Appamada-collega Floor Denil die ook de dwarsfluitpartij voor haar rekening neemt. De stemmen vullen elkaar perfect aan. Op Tea Sugar A Dream speelt Trui Amerlick cello, wat een mooie afwisseling brengt in het oeuvre . De sfeervolle cello klanken passen perfect bij de stem van Roos.

Bij de afsluiter The Pants komen er veel topmuzikanten meehelpen: percussionist Wesley Verschoren van Kobiye, Nathan Ysebaert en Mathijs Steels van Shht, Jelle Meeze van Appamada en Brent Buckler van The Radar Station die ook bij Appamada speelt. Ook al is zijn ze met velen, toch blijven hun bijdragen allemaal subtiel en past dit nummer perfect tussen de andere songs.

Circle One is een perfect debuut waar de kwaliteit van de muzikanten en nummers van afdruipt. Met zo’n debuut-ep zullen de deuren naar het buitenland snel opengaan.

Je kan Rosa Butsi aan het werk zien in het voorprogramma van Naima Joris op:
09/09 – De Casino, Sint-Niklaas
13/09 – DOK, Gent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More