Home Singles SHADY – Fools (Eigen Beheer)

SHADY – Fools (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Pieter De Meester en Maxim Helincks hebben een verleden bij bands als King Dalton, DVKES, Statue en Aedo. De laatste jaren toeren ze de wereld rond met Stavroz. Ze hadden het plan om ooit eens samen, als duo, muziek te maken. Het kwam er niet echt van maar door het coronavirus hadden Pieter en Maxim plots genoeg tijd om een nieuw project op te starten.

(c) Shady

Die muziek brengen ze nu uit onder de naam Shady: electro met gitaar, bas en stem. Dat zou klinken als een combinatie van Soulwax, Nicolas Jaar, Connan Mockasin, Magnus, Michael Jackson en Stavroz, maar het belangrijkste ingrediënt is dat ze zichzelf niet te serieus nemen. En toch is Fools een dijk van een nummer! Terwijl het duo bij Stavroz meer laidback house brengt, gaat het er bij Shady toch wat steviger aan toe.

We horen duidelijk de invloed van Soulwax. Een lekkere uptempo beat, een zalige bas sequence en onverwachte gitaarpartijen die het nummer opzwepen. Deze aanstekelijke dance track werd op sensuele wijze ingezongen, wat de song een sexy tintje geeft. We kunnen gerust zeggen dat voor de heren De Meester en Helincks het coronavirus wel goed gedaan heeft. Want met zo’n groovy track kunnen ze als duo de wereld veroveren.

FACEBOOK

https://m.soundcloud.com/shady-shady-509649642/fools

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More