Home ReviewsAlbum Reviews ROOK – Oúfo (Wagonmaniac Music)

ROOK – Oúfo (Wagonmaniac Music)

by Pieter Walcarius

ROOK, het Genste gezelschap dat bekend staat voor zijn atmosferische, psychedelische en donkere muziek, brengt een tweede EP Oúfo  uit. Ze omschrijven de plaat als een greep uit het archief van hun onheilspellende improvisaties. Drie krachtige nummers die ons meenemen op een betoverende donkere trip.

Rada is de openingstrack en onmiddellijk zitten we in een spanningsveld van atmosferische en duistere geluidsgolven. De drum maakt het nummer nog dreigender en vermengt zich met een ééntonige elektronische sound naar een mistig en mystiek einde. Invloeden van The Black Heart Rebellion zijn hier duidelijk te horen.
Het tweede nummer Petro grijpt ons meteen bij de keel met een snijdende repetitieve gitaarsound, aangevuld met sound effecten. Het is een twaalf minuten durende track die opbouwt naar een duistere magische onderwereld. De vocals versterken het nummer en geven het de nodige diepgang.
Ook bij het nummer Ghede wordt er terug een donkere zweverige sfeer gecreëerd die minutenlang aanhoudt. Een dark ambient nummer dat perfect zou passen in een David Lynch film.

Oúfo is een album dat een sterke indruk nalaat maar misschien niet even toegankelijk is voor iedereen. Hoeft ook niet, wij vinden het alvast een geslaagde soundscape.
De band heeft ook niet stilgezeten tijdens de lockdown want er zijn ook twee remixen uitgebracht van de nummers No Ocean (Mathlovsky) en Darker Shade (Autumna). Deze zijn allemaal te verkrijgen op Bandcamp.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More