Home Grensverleggers Uitheems Geduister #89

Uitheems Geduister #89

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook / Instagram

De waarheid in duistere woorden onthullen kunnen wij alleen als het over muziek gaat. Deze keer misschien goed voor bij een bubbel of zelfs op een terrasje: de portie ongezouten Uitheems Geduister voor deze week met nieuws van unhappybirthday, Diavol Straîn, Dead Agent, Dynammo, OXIC Inc., Equinoxious, HØRD, Karl Kave & Durian, Camlann, Vacant Stares en Ces Cadáveres.

UNHAPPYBIRTHDAY
Als voorloper op hun album Schaum, verscheen deze week de ep Vallee van de Duitse band unhappybirthday. Tracks die je draait op het meest melancholische verjaardagsfeestje ooit, want de retrosynths, de traagrakende ritmes en de eigthiessound kruipen onder je vel, waar de nazinderen. We krijgen vijf nooit eerder verschenen nummers te horen, die Daniel, Tobi en Diana op koude winterdagen in 2016 – 2017 opnamen. Somberheid in een warme cocon van hun regenjaspopsound.

Facebook

DIAVOL STRAÎN
Een begeesterende cover van Sonrisas Fabricadas kregen we te horen van darkwave-, postpunkband Diavol Straîn. De originele  track van Euroshima verscheen op het album Gala (1987). Met hun typerende, rebelse vocals en een dosis muzikale chaos voegen Lau M. en Ginger Blue een flinke portie theatraliteit toe aan een heerlijke track. Een femin