Home Belgisch BELTOON : ELLIS NORTH.

BELTOON : ELLIS NORTH.

by Didier Becu

Talentenjachten. Je vindt ze in alle geuren en kleuren. In de concertzalen (van Sound Track tot Humo’s Rock Rally) of op je tv. Tot vervelenstoe, we weten het. Maar als er al iets positiefs uit te halen valt dan is het (jawel) dat ontdekken van dat talent. Elise Kinget is zo’n iemand.

(c) : ELLIS NORTH

Elise deed vorig jaar mee aan The Voice en wist ene Alex Callier te charmeren. Je kan zeggen van de Hooverphonic-boss wat je wil, maar de man heeft zeker oog (en vooral oor) voor vrouwelijk talent en dat laatste heeft de 23-jarige singer-songwriter uit Veurne zeer zeker. Er werd voor de artiestennaam Ellis North gekozen, en dat betekent ook dat het meisje met de akoestische gitaar voortaan een band is geworden.

Op 6 december verschijnt de eerste ep die geproducet werd door door Mathias Stal (Pavlove, Mooneye, Lapus Lazuli, Vito) en waarbij ze de hulp kreeg van Iskander Moens en Kristof Ramos en die op 7 december in hometown Veurne wordt voorgesteld. De eerste single daaruit is Final Dance.

Wat opvalt, en dat is meteen een pluspunt zoals men zegt, is de stem van Elise Kinget. Ergens doet haar stem je denken aan Lana Del Rey, maar dan zonder de kitsch en beter. Ja, dit schrijven we! Een wondermooie, breekbare, poppy song waar zeer veel duisternis in verscholen zit. We kennen ondertussen het gezegde van die ene zwaluw en de lente, maar dit is verdomd straf en als de rest van deze ep even sterk is dan heeft dit land er een grootse ster in wording bij!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More