Home ReviewsAlbum Reviews RIVER INTO LAKE – Rise & Shine (Humpty Dumpty Records)

RIVER INTO LAKE – Rise & Shine (Humpty Dumpty Records)

by Bart Verlent

De Brusselse singer-songwriter/multi-instrumentalist Boris Gronemberger maakt deel uit van Girls In Hawaii en heeft Françoiz Breut, Chantal Acda, Blondy Brownie en Castus live begeleid. Sinds 2019 moet hij ook solo zijn ei kwijt, en dat doet hij onder de naam River Into Lake.

In 2020 verscheen het laatste wapenfeit, de ep The Crossing, en nu is Boris eindelijk klaar met een tweede album. Gronemberger nam de zang, gitaar, keyboards, bas, productie en drums voor zijn rekening terwijl hij ondersteuning kreeg van Cédric Castus op gitaar, Ludovic Boutelgier op trompet, flugelhorn en backings, Aurèrlie Muller op klarinet en Bertrand Willems op tuba.

© River Into Lake

Het album is geschreven en opgenomen over een periode van drie jaar, een deel in de rustige Ardennen en een ander deel in een futuristisch huis net buiten Brussel. Boris haalde de inspiratie voor de atmosferische geluiden bij Talk Talk en voor de ingewikkelde harmonieën bij Grizzly Bear, hij gecombineerde beide met orkestrale pop en jazzy songstructuren die hij altijd gebruikt.

Deze langspeler gaat nog dieper dan zijn vroegere werk. Het is iets experimenteler maar zonder de songstructuur uit het oog te verliezen. Wie houdt van Talk Talks laatste meesterwerk Laughing Stock en Mark Hollis‘ soloplaat zal ook vallen voor de nummers op Rise & Shine. Elk nummer heeft sfeervolle brede arrangementen die Gronemberger subtiel inkleurde met zijn warme stem zodat we een perfect geheel krijgen.

Rise & Shine is een intrigerende plaat en misschien wel de beste van River Into Lake tot nu toe. De muziek van Boris Gronemberger klinkt altijd boeiend, de mens herhaalt zichzelf nooit en is altijd op zoek naar avontuur.

FACEBOOK INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More