Home ReviewsAlbum Reviews PORCELAIN ID – Reprise (Unday Records)

PORCELAIN ID – Reprise (Unday Records)

by Björn Comhaire

Luisterplaten, worden die nog gemaakt tegenwoordig? Jep!
Bijvoorbeeld door jonge barden als Porcelain id die door diens ouders Hubert Tuyishime (die/hen/hun) werd gedoopt.

Reprise is, zoals de naam al subtiel insinueert, een herneming van vroeger werk (Mango ep), maar dan live opgenomen in een professionele studio omgeving. Geen nieuw werk dus voor wie een beetje bekend is met Huberts muziek.

De opname slaagt er wonderwel in om het live gevoel op te roepen en wie Tuyishime al eens bezig zag op een podium begrijpt dat dat vrij heftig kan binnenkomen. Die hevigheid wringt soms wel een beetje bij een album opname net omdat de dynamiek ervan zo groot is. Geen ideale achtergrondmuziek voor een gezellig avondje met geliefden of vrienden, maar wel een ep die 100% je aandacht vraagt en verdient.

Soms doet Hubert het in het Nederlands (Blauw, Vlaanderen) een andere keer in het Engels (No Demin, Muschel, Montana) en altijd gebeurt dat met dezelfde intensiteit en geloofwaardigheid. Het is niet zo velen gegeven.

Porcelain id is een voor Vlaanderen atypisch singer-songwriter door hun oprechtheid, poëtisch songschrijverschap en doorleefdheid. Iemand die, ondanks hun jonge leeftijd, meer oprechtheid uitstraalt dan menige zelfverklaarde brenger van het levenslied. Een beetje zoals Raymond ooit, voor hij ons de les begon te spellen.

Reprise is een machtig (semi-)debuut zoals er niet veel passeren. Een plaat over de fragiliteit van het mens zijn en de feilbaarheid van elk van ons. Dus hou ons vast, pak een drankske en vergeef ons want ook wij schieten tekort…

INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More