Home Singles SOFT BOY – Books (Fons Records)

SOFT BOY – Books (Fons Records)

by Bart Verlent

Soft Boy begon in 2021 als bedroomproject van de Gentse singer-songwriter Xander Hamelton. Ondertussen is het project uitgegroeid tot een band en krijgt Xander versterking van gitarist Stan Antheunis (Thans), drummer Simon Dewaele (Logan Spaceman), bassist Jasper Suys (Jerry Lada) en Marian Coppieters (Sitting Duck) op toetsen.

Op 15 maart verschijnt het debuutalbum Always Hungry? Dat de band op 29 maart voorstelt in Trefpunt in Gent. Het concert is al aantal maanden volledig uitverkocht.

© Soft Boy

Books is de eerste single uit hun debuut en is het muzikale verhaal over een fervente bibliofiel die zijn toevlucht neemt tot boeken om zijn angsten en sociale remmingen letterlijk weg te lezen. Soft Boy klinkt hier als een oer Britse band die in de buurt komt van Pulp en de begindagen van Blur maar ook 60’s bands zoals The Kinks en Herman’s Hermits. Het nummer klinkt erg aanstekelijk en door de zalige samenzang in het refrein is het zelfs een meezinger.

We weten al een tijdje dat Hamelton pure, catchy popsongs kan schrijven die – in een perfecte wereld – allemaal hits zouden worden. Dat geldt zeker ook voor deze zalige single.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More