Home ReviewsAlbum Reviews OLIVIER CHAVET – Racines (MUDAC Productions)

OLIVIER CHAVET – Racines (MUDAC Productions)

by Björn Comhaire

Recent stelde de in Aachen geboren Belg en slagwerker van de bovenste schuif Olivier Chavet zijn eerste soloalbum Racines (wortels) voor. Een titel die qua ‘ladingdekkendheid’ best hoge toppen scheert!

In Racines graaft Chavet, samen met vaste bandleden Sebastian Scobel (piano) en Werner Lauscher (contrabas), naar zijn jazzroots. De titel verwijst echter evengoed letterlijk naar wortels van planten want naast muzikant is Chavet ook landbouwer en een groot liefhebber van de natuur. In diezelfde natuur komt Chavet tot rust en de twee (natuur en rust) samen vormen de grootste inspiratiebronnen voor dit mooie album.

© Olivier Chavet

Chavet leidt ons met zachte hand, subtiele aanslagen en een welgemikt borstelmoment hier en daar door een album waarop hij ook de steun krijgt van Daniel Chavet op de gitaar en Heidi Bayer op de flugelhorn.

Negen nummers lang zet hij zijn verlangen naar een eenvoudig leven om in muziek die meedeint op de ritmes van de natuur. Soms kabbelend, wuivend en wulps wiegend zoals in 9 of Pas A Pas, dan weer swingend (Racines) of wat meer opgejaagd (Giorno).

Steeds blijven Chavet en zijn kornuiten evenwel met beide voeten in de aarde en houden ze vast aan de wortels van de eerder klassieke jazz etiquette hier en daar gekruid met wat bluesy accenten. Dat dit leidt tot een heerlijke muzikale reis is mooi meegenomen.

Het album werd opgenomen in “Fattoria Musica”, een studio gelegen op een voormalig landbouwbedrijf in de groene uitlopers van Osnabrück (Duitsland). De ideale werkomgeving voor de conceptie van een plaat waar niet enkel groene jongens en meisjes van zullen genieten!

WEBSITE / FACEBOOK / YOUTUBE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More