Home ReviewsAlbum Reviews BEST PARTS – S/T (Fons Records)

BEST PARTS – S/T (Fons Records)

by Fabris Lemant

Fons Records bestaat 10 jaar en viert dit in stijl met een feest in de Muziek O Droom op 4 juni en een aantal fijne releases.

Best Parts maakt onderdeel uit van dit laatste strijdplan. Best Parts is het knutselproject van Hans Gruyaert (De Portables, Dieter van Deurne and the Politics), Lobke D‘Hespeel (Loobke, Luster), Stijn Anseel (Autopilot) en Tomas De Soete (jawel, de enige echte Tomas De Soete) op drums.

© Best Parts


Acht tracks lang is het fijn meedrijven op een mix van breekbare alternatieve rock à la Spain.

Van bij opener At The Beginning valt op hoe de band geduldig in laagjes opbouwt maar nooit echt explodeert. Het viertal maakt huiskamermuziek zonder toeters en bellen. De titelloze debuutplaat kwam tot stand in tijden van corona en is het resultaat van een gedeelde Dropbox, een goede internetverbinding en muzikale zielsverwantschap. Iedere muzikant is een deeltje van de puzzel die in deze plaat geduldig gelegd wordt.

In Broken Dreams valt een de mooie samenzang tussen zanger Stijn Anseel en Lobke D’Hespeel op.

In het finale gedeelte van Pigeons, zijn het de trompetten die de aandacht trekken en voor een welgekomen afwisseling zorgen. Een nummer over een duif die zich klaarmaakt om uit te vliegen (het moet niet altijd over de liefde gaan), het is eens wat anders. De duif siert ook mee de mooie platenhoes (fijn artwork) van de band. In Where You’re Coming From neemt Lobke de zang volledig voor haar rekening.

De plaat kabbelt gezapig verder als een rustig beekje in een weids landschap. Over Treelines is de zeven minuten durende afslluiter die de sound van Best Parts goed samenvat, altijd degelijk, maar zonder echte uitschieters. ‘Constant’ heet zoiets.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More