Home ReviewsAlbum Reviews OLIVER PESCH – Kid With The Dice (Revanche Records)

OLIVER PESCH – Kid With The Dice (Revanche Records)

by Bart Verlent

De Nederlandse singer-songwriter Oliver Pesch speelt al gitaar sinds zijn 7de en ging vanaf zijn 16de naar de rockacademie waar hij in 2018 afstudeerde. Oliver vindt inspiratie bij goede verhalenvertellers als Jack Kerouac, John Irving en Emily Bronte en bij songwriters als Lennon & McCartney, Fiona Apple, Joni Mitchell, Jackson Browne, Tom Petty en Blake Mills. Zijn debuutplaat Kid With The Dice nam hij op met Dave Menkehorst (Roosbeef, Hennie Vrienten…) die instond voor de productie en de arrangementen.

© Oliver Pesch

Zijn muziek wordt meestal omschreven al moderne americana maar het zijn vooral pure singer-songwriter songs met een hart en een ziel. Pesch heeft een warme stem die perfect kleeft op de melancholische liedjes die hij maakt. Alle nummers op de plaat zijn pure poppareltjes die we kunnen vergelijken met de composities van Neil Finn (Crowded House). Als je als debutant in de schoenen van Finn kan stappen wil dat heel wat zeggen. We horen hier echt vakwerk met brede arrangementen en sublieme backings.

Of Oliver Pesch met deze plaat zal doorbreken in het buitenland is maar zeer de vraag. Hij blijft tenslotte een pure singer-songwriter, maar wel een hele goeie. Maar de markt is al verzadigd van de singer-songwriters en het is moeilijk om aandacht te krijgen in de grote poel. We wensen het hem natuurlijk wel van harte toe.

Kid With The Dice is een prachtplaat met alleen maar topnummers waarin duidelijk op te horen is dat Pesch een straffe gitarist is, sublieme songs kan schrijven en met zijn veelzijdige stem heel veel aankan. Wij houden alvast dit verfrissende talent in het oog.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More