Home ReviewsAlbum Reviews OBJECT IMAGE – Playful State (Shore Dive Records)

OBJECT IMAGE – Playful State (Shore Dive Records)

by Bart Verlent

In de reeks van muzikanten die ook even hun soloproject willen lanceren stellen we Object Image voor. Dit project is er eentje van de Franse zanger en romanschrijver Franck Ruzé die ook de frontman is van de shoegaze band 40 Days Without Water. Met zijn soloproject wil Ruzé dromerige elektronische dreampop maken met af en toe een shoegaze knipoog.

© Object Image

Playful State is de debuutep van Object Image en verschijnt bij het Engelse Shore Dive Records, ’toevallig’ ook het label van 40 Days Without Water. De plaat bevat vijf catchy nummers die volledig afwijken van wat Franck met zijn band maakt. Eerst krijgen we het vrij monotone Happy Girl dat gebouwd is op een typische elektronische drum en een repetitieve gitaarlijn waar Ruzé nog een tweede, terugkerende gitaarriff op kleefde in combinatie met soundscapes en vrij zweverige zang.

What Are My Options Among None klinkt als eighties wave met een vrolijke vibe, het heeft iets van de beginjaren van The The. Met Starting Over en This Song Is Not About You slaat Object Image de richting in van New Order met een dromerige dancetrack. Another Time is meer een pure popsong.

Met Playful State levert Franck Ruzé een fijne ep af waar een jaren ’80 sfeertje in ronddwaalt, gecombineerd met eigentijdse dreampop.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More