Home ReviewsAlbum Reviews NERVOUS SHAKES – Walk Like A Lover (Mono-Tone/Dangerhouse/Rockerill records)

NERVOUS SHAKES – Walk Like A Lover (Mono-Tone/Dangerhouse/Rockerill records)

by Filip Verbeeck

Na 18 jaar wachten is hij er eindelijk! Walk Like A Lover, de nieuwe van Nervous Shakes. Deze wordt uitgebracht enkel op vinyl en in een beperkte oplage.

Nervous Shakes op deze plaat dat zijn: Ivan Andreini (zang, harmonica), JP Neligan (zang, gitaar, lap steel, percussie), Bruno Van Gompel (basgitaar, zang) en Philippe Félix (drums, percussie). Ook een speciale vermelding voor Spencer Evoy (Tenor Sax op het nummer Walk Like A Lover).

Het album werd opgenomen in de High Time Studio in Donk, Herk De Stad. Producer van dienst was Mike Mariconda, bekend van onder meer The Raunch Hands, Cosmic Psychos, The New Bomb Turks en nog vele anderen.

Let zeker ook op het knappe artwork van Daniel Oeyen.

Van de 12 tracks op het album onthouden we dat:

– Opener When Things Go Wild er ‘boenk op’ is
Hit The Deck Joseph een ruig nummer is en live ongelofelijk moet klinken
Do You Wanna veel hit en meezing potentieel heeft
Stick With Me een goed nummer met een toffe baslijn is
– Er knappe saxofoonpartijen op het het titelnummer Walk Like A lover staan
– De intro van Are You Mine ons bekend voorkomt en dat de drums uitmuntend zijn
– We de intro van Kamikaze Baby kennen en dat er een geweldige gitaarsolo in het nummer zit. Zeer sterk nummer
In The Summer verder gaat met gas geven
– Het enige rustigere nummer The Curse Of Lovers is en dat de heren Nervous Shakes hier eigenlijk ook best heel bekwaam in zijn. Klinkt fantastisch, Let zeker op de ongelofelijk straffe backing vocals!
Come Back Lorraine zonder twijfel het beste nummer van de plaat is en knappe gitaarpartijen heeft
– De gitaarriff op Don’t Cut Me Loose een regelrechte oorwurm is en het nummer best wel een grappige tekst heeft, “Don’t cut me loose, you long neck goose”
Teenage Blues het laatste nummer op de plaat is maar dat dit puur toeval is. Het is een schitterend, catchy nummer en voortreffelijk gezongen. Een Nervous Shakes klassieker in wording?

Ijzersterke nummers met loeiende gitaren, een ritmesectie die harder beukt dan een locomotief op kruissnelheid en knappe zangpartijen.  Dat is zo’n beetje de samenvatting van dit album.

Nervous Shakes laten met deze plaat zien dat (punk)rock in hun DNA zit, alleen een beetje jammer dat we daar 18 jaar op hebben moeten wachten. Walk Like A Lover is een release die zijn plaats verdient in de annalen van de Belgische muziekgeschiedenis. Samen met hun legendarische live reputatie verdienen Nervous Shakes eeuwige roem en zo dus ook een speciale plaats in ieders platenkast.

Een aanrader!!

PS: ze spelen op simpel verzoek nog steeds in woonkamers …

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More