Home ReviewsAlbum Reviews NARWHAL – Kameel

NARWHAL – Kameel

by Bart Verlent

Een aantal jaar geleden begonnen drummer Sander Boury en gitarist Pim Crevits samen muziek te maken. Nummers ontstonden uit improvisatie en speelplezier en vrij van genres. Na een avontuur op zee tijdens een reis in Groenland, was de naam Narwhal geboren. Het duo kreeg gezelschap van Floor Vandenberghe op bas en Olivier Rouhout op sax en samen maken ze instrumentale tracks die een eigenzinnige mix zijn van psychedelica, postrock, stoner, ethio jazz, afrobeat, flamenco en een flinke dosis improvisatie. Ondertussen vervoegde Ine Van Maele het viertal, zij voorziet de nummers van zang.

© Narwhal

Vorig jaar in september trok het vijftal de Dunk Studio’s in met Jannes Van Rossom achter de knoppen. Ze kwamen buiten met de ep Kameel waarop twee instrumentale en één gezongen nummer staat.

Kameel opent met het gedreven Sauteur A Ski Africain. Het nummer heeft aanstekelijke drumpartijen die serieus op de dansbenen werken, ook de sax scheurt er flink op los. Halfweg het nummer wordt alles rustig en kunnen we even op adem komen tot het vijftal er terug helemaal voor gaat. Wat een aanstekelijke song!

Ook het titelnummer sleurt iedereen op de dansvloer met een combinatie van furieuze ethio jazz en afrobeat die je bij het nekvel neemt. Op afsluiter Still mag Ine eindelijk haar mooie fluwelen stem laten horen. Deze song klinkt dan ook helemaal anders dan de andere twee. Met meer ingetogen arrangementen zet dit vijftal iets heel moois neer dat op het einde uitgroeit naar een stevige climax.

Deze Gentse band heeft een kleurrijk, origineel en meeslepend geluid. Tot eind oktober kan je Narwhal beluisteren bij het werk van Kristof Van Gestel op de tentoonstelling Het Voorstel in het Cultuurcentrum De Steiger in Menen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More