Home Interview SOUND TRACK – LINDA

SOUND TRACK – LINDA

by Ann Cnockaert

LINDA heeft een grote voorliefde voor het house genre en je merkt meteen gevoelens van liefde en geluk in hun muziek. Maar soms ook angst en verdriet. Ze willen muziek maken waarin donkere gevoelens worden omgezet in positieve emoties. We hebben allemaal hele moeilijke tijden meegemaakt en daarom brengt LINDA nieuwe muziek om je op de been te krijgen en te dansen. Je kan LINDA live aan het werk zien op 15 oktober in JH Plug-in in Leopoldsburg.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!

Hoi hoi, wij zijn Fenia en Hanne en samen vormen wij LINDA! De naam LINDA is een ode aan de moeder van Hanne (synth/keys). Ze vormt een inspiratie bron voor deze muziek omwille van haar sterk en stralend karakter. Dit wouden we terug brengen in onze muziek.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Fenia en ik hebben elkaar leren kennen in de kunsthumaniora van Antwerpen. Fenia heeft een achtergrond en liefde voor jazz en ik in de house/disco en funk. Het leek ons een leuke uitdaging om onze achtergronden qua muziek samen te brengen en ‘all the way’ te gaan.

Wanneer kwam het besef dat muziek spelen jullie passie is?

Wij hebben allebei van jongs af aan al een heel grote passie voor muziek. Ik (Hanne) heb altijd muziek gestudeerd in het middelbaar en dan een extra jaartje gedaan in de kunsthumaniora in Antwerpen waar ik Fenia heb leren kennen. Vanaf dat moment klikte het tussen ons al enorm goed en ik wist vanaf toen dat ik ooit een project ging starten met Fenia want wauw, haar stem!! LINDA is ook de creatie van mijn bachelorproef waarvoor ik Fenia had gevraagd en dit was de eerste keer dat we samen onze passie gingen delen.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven worden?

Sade, Chaka Khan, Dabeull, Donny Benet, Earth, wind and fire, Empire of the Sun, Frankie Knuckles, Barry White, Erykah badu, Prince, Patrice Rushen, S’express, Kaytranada. Onze muziek kan het best omschreven worden als een zwetend feestje in een underground club.

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?

Dit is een moeilijke vraag omdat we nog maar één keer hebben opgetreden en dit was voor mijn bachelor proef.

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?

Sade!!! (Een stevig opwarmertje). De droom is natuurlijk om in een club te spelen waar normaal dj’s draaien en wij mogen eindigen als “dance” act, yeah!!

Wat maakt jullie anders dan andere bands?

Wij willen onze eigen draai toevoegen aan de dj-scene. In de jaren 70-80 stond de dj te draaien samen met een paar zangeressen en dit is iets dat we zeer graag terug tot leven willen laten komen!

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?

SOUND TRACK + naar de studio voor opnames en releases! Stay tuned 😉

Wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?

1) Earth wind and fire – I AM
2) Fleetwood mac – Rumours
3) Barry white – The man
4) Kaytranada – 99.9%
5) The Wheater Report – Sweetnighter

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het mooiste aan muziek is een gevoel kunnen overbrengen van een persoonlijke ervaring naar publiek. Het minst mooie aan muziek is de rivaliteit die ontstaat tussen muzikanten terwijl er een grote verbondenheid zou moeten ontstaan. ‘Lots of love to all musicians <3’

VI.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More