Home Interview SOUND TRACK – LINDA

SOUND TRACK – LINDA

by Ann Cnockaert

LINDA heeft een grote voorliefde voor het house genre en je merkt meteen gevoelens van liefde en geluk in hun muziek. Maar soms ook angst en verdriet. Ze willen muziek maken waarin donkere gevoelens worden omgezet in positieve emoties. We hebben allemaal hele moeilijke tijden meegemaakt en daarom brengt LINDA nieuwe muziek om je op de been te krijgen en te dansen. Je kan LINDA live aan het werk zien op 15 oktober in JH Plug-in in Leopoldsburg.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!

Hoi hoi, wij zijn Fenia en Hanne en samen vormen wij LINDA! De naam LINDA is een ode aan de moeder van Hanne (synth/keys). Ze vormt een inspiratie bron voor deze muziek omwille van haar sterk en stralend karakter. Dit wouden we terug brengen in onze muziek.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Fenia en ik hebben elkaar leren kennen in de kunsthumaniora van Antwerpen. Fenia heeft een achtergrond en liefde voor jazz en ik in de house/disco en funk. Het leek ons een leuke uitdaging om onze achtergronden qua muziek samen te brengen en ‘all the way’ te gaan.

Wanneer kwam het besef dat muziek spelen jullie passie is?

Wij hebben allebei van jongs af aan al een heel grote passie voor muziek. Ik (Hanne) heb altijd muziek gestudeerd in het middelbaar en dan een extra jaartje gedaan in de kunsthumaniora in Antwerpen waar ik Fenia heb leren kennen. Vanaf dat moment klikte het tussen ons al enorm goed en ik wist vanaf toen dat ik ooit een project ging starten met Fenia want wauw, haar stem!! LINDA is ook de creatie van mijn bachelorproef waarvoor ik Fenia had gevraagd en dit was de eerste keer dat we samen onze passie gingen delen.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven worden?

Sade, Chaka Khan, Dabeull, Donny Benet, Earth, wind and fire, Empire of the Sun, Frankie Knuckles, Barry White, Erykah badu, Prince, Patrice Rushen, S’express, Kaytranada. Onze muziek kan het best omschreven worden als een zwetend fees