Home Interview SOUND TRACK – Sevens

SOUND TRACK – Sevens

by Ann Cnockaert

Het debuut van de jonge songwriter Sevens is net uit. Op 15 oktober kan je Sevens live aan het werk zien in JH Plug-in in Leopoldsburg.

Sevens

Waar komt de naam vandaan en stel je eens voor!

Ik heb het niet te ver gezocht, Sevens is mijn achternaam en toen ik deze uitsprak in het Engels vond ik het goed klinken! Mijn naam is dus Thibaut Sevens en ik ga onder de artiestennaam “Sevens”. Ik ben een 21-jarige artiest, producer en multi-instrumentalist. Liefst word ik niet in één bepaald genre gestopt, maar mijn muziek neigt naar de alternatieve r&b. Het is een mooie blend van r&b, soul, indie en hiphop zou ik zeggen.

Hoe moeten we je muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Ik was finalist van MNM UrbaNice Battle of Talents in 2019. Dit heeft veel deuren geopend voor mij toen destijds, maar jammer genoeg  kon ik daar door corona geen gebruik van maken. Ik had eind 2020 een bescheiden hitje te pakken met het jazzy nummer Paris, velen kennen mij hiervan. Dit werd enkele maanden lang elke dag, meerdere malen op de radio gedraaid. Na dit nummer verwachtte velen dat ik met een opvolger kwam, maar ik heb mijn tijd genomen en heb gewerkt aan mijn debuut-ep Poetry In Motion die op 24 september 2021 is uitgekomen.

Wanneer kwam het besef dat muziek spelen je passie is?

Dit kwam toch wel al op 15-jarige leeftijd. Toen had ik de smaak echt te pakken en keek ik met grote ogen op naar de wereldsterren en zei: “Ik sta daar later ook!”.

Wie zijn voor jou inspiratiebronnen en hoe zou je muziek het best omschreven worden ?

Mijn grootste inspiratiebron is het leven en alle ervaringen die daar bijkomen. Als het over muzikanten gaat dan denk ik aan Frank Ocean en Daniel Caesar. Mijn muziek kan je het best omschrijven als een mooie blend van r&b, soul, indie en hiphop. Je kan je verwachten aan diepzinnige teksten, betoverende harmonieën, zwoele beats en een ingrijpende stem.

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?

Ik heb nog niet echt veel vergelijkingen gehoord, maar mensen vinden dat mijn stem wat heeft van die van Leonard Cohen of Jeff Buckley.

Voor welke band wil je graag het voorprogramma spelen en waarom?

Daniel Caesar, dat lijkt mij echt een perfecte match.

Wat maakt je anders dan andere bands?

Ik blijf gewoon altijd mijzelf. Als ik op podium sta of als ik in de studio zit, ik ben gewoon de Thibaut die de mensen kennen.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor jou?

Veel shows en hopelijk eens overzees gaan voor wat ‘recordings’ te doen in de VS of wat shows buiten de Benelux!

En wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?

Frank Ocean – Blonde

Het heeft geen uitleg nodig.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het mooiste aan muziek is dat je ermee kan connecteren en communiceren met mensen die niet dezelfde taal spreken. Het brengt mensen samen. Het minst mooie aan muziek is dat het een bikkelharde wereld is. Je hebt nooit zekerheid, maar dat zorgt er juist voor dat je harder wilt werken, vind ik.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More