Home ReviewsAlbum Reviews MOMOYO – Gaps In Time (Starman Records)

MOMOYO – Gaps In Time (Starman Records)

by Bart Verlent

Auteur, stadsdichter en muzikant Jonas Bruyneel maakt arrangementen voor Vincent Coomans, levert met Wolfewolfe samen met zangeres en muzikante Esther Coorevits (Galine, Nemø ensemble) elk jaar één nummer af en brengt met Coorevits, Frie Mechele, Renaud Debruyne en Sven Sabbe (Galine) onder de naam momoyo intense pop die drijft op nachtelijke beats, vintage synthesizers en bezwerende strijkers. In 2020 verscheen de debuutep van deze band die heel straf was maar door de corona-miserie te weinig aandacht kreeg dan ie eigenlijk verdiende.

© momoyo

Nu is het vijftal er terug met het debuutalbum Gaps In Time. De titel verwijst naar momenten die buiten de tijd vallen en die je helpen om vanop een afstand naar jezelf te kijken. Elke song gaat over een ogenblik waarop je door de snelheid van het leven breekt en tot volmaakte stilstand komt.

Het is dan ook een caleidoscopisch album dat spreekt over liefde, lichaam, ziekte, kunst, bewijsdrang, teleurstelling en transformatie. Dat levert het meest droevige en meest dansbare op dat momoyo tot dusver maakte.

Terwijl op de debuutep vooral sfeervolle, warme en melancholische composities staan, verbreedde de band voor het album de horizon. De warme melancholie horen we nog steeds in dit album maar er staan ook meer dansbare nummers op wat het soms ook lichter maakt.

In openingsnummer Shut is de melancholie nog steeds de drijfveer maar bij Mouth kunnen we onze dansbenen moeilijk bedwingen. Zo speelt momoyo meer met afwisseling en ook bredere arrangementen op deze plaat.

Tijdens Veins komt momoyo heel dromerig en zweverig uit de hoek, een kant die we van hen nog niet hadden gehoord en die heel overtuigend klinkt.

Hands is weer zo’n aanstekelijk danstrack waar je onmogelijk stil kan bij zitten terwijl tijdens Bones hun fragiele kant naar boven komt. Touch en Heart klinken dan weer heel sensueel, Wake en Taste heel speels. Zo melancholisch dat het album opende, sluit het ook weer af met het kwetsbare Eyes.

We waren al in de wolken van de ep van momoyo maar met dit album hebben ze zichzelf nog overtroffen. Door een breder klankenpalet te gebruiken en ook meer afwisseling in de nummers te brengen, bloeit de momoyo-sound volledig open.

Momoyo stelt hun album voor op:

25/09 – Poetik Bazar, Brussel
26/09 – Charlatan, Gent
22/12 – Cinema Rix, Deurne
11/02 – Glaieuls Paradise, Brussel

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More