Home ReviewsAlbum Reviews LOS BONOBOS – This Is Monk’n’Roll – (Never Trust Hippie Records).

LOS BONOBOS – This Is Monk’n’Roll – (Never Trust Hippie Records).

by Patrick Bruneel

Drummer Stevie, bassist Haerinck, gitarist Junior en brulboei Nekke hebben een opvolger klaar voor We Are Not The Fucking Monkees, hun ep van een paar maanden geleden. We horen duidelijk progressie, al blijft het uiteraard nog altijd ‘Monkrock For Wankers’. De bonobo’s zijn de leidraad voor dit stel ervaren zuiperds, wat zich bijvoorbeeld uit in de stickers op het plaatje, waar de A en de B van beider kantjes vervangen werden door respectievelijk 1 en 2 aapjes.

Het is dit soort onzin dat er voor zorgt dat we dit stel blijven volgen. En de muziek natuurlijk. De zeven nummers op dit schijfje lijken nog sneller te zijn dan op hun debuut-ep. Eigenlijk is alleen de intro van het hilarische The Untold Crack Song wat trager.

I’m Too Weak To Rock’N’Roll is lekker chaotisch, met koortje en al. Het nummer zou net zo goed op In God We Trust, Inc van Dead Kennedys kunnen staan. Even snel en hetzelfde soort absurde humor. Of choquerend zoals de goegemeente het zal vinden in tijden van brandende asielcentra, Vlaamse volkscultuur, vendelzwaaien en culturele afbraak.

Dan maar een geweten schoppen, al dan niet met masker op. Afzeiken van de drummer (Stevie Sturt Stille Nacht) en het bewust verkeerd spellen van het woord Idiodt, of het moet ook alweer een sneer zijn.

Rauw opgenomen ergens in muziekcentrum Track (Kortrijk) met de hulp van Matthias Halsberghe (RDS-220) om de nummers enigszins goed te doen klinken. Los Bonobos doet niet aan foefjes en Halsberghe koos er, terecht, voor om de bas van Haerinck wat meer te laten doorklinken dan op We Are Not The Fucking Monkees.

De oplage is deze keer beperkt tot 208 exemplaren. Voor hipsters die liever een tape hebben, die is er nu via Nosebleed Records, in een oplage van 30 witte cassettes. Ideaal om ze een bruine sneer van Los Bonobos te laten ondergaan.

PS: tijdens het opnemen van deze zeven nummers hebben ze de beste preparé verorberd die ze ooit al in Kortrijk mochten consumeren.

www.facebook.com/nevertrusthippierecords

nosebleedrecords.bandcamp.com/merch

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More