Home Belgisch FREDDIE AND THE VANGRAILS / ERIC AND THE MIDBERMS – Lips That Touch Liquor Shall Not Touch Ours (Hopvil).

FREDDIE AND THE VANGRAILS / ERIC AND THE MIDBERMS – Lips That Touch Liquor Shall Not Touch Ours (Hopvil).

by Patrick Bruneel

We Want Beer, We Want Beer. De leuze wordt ettelijke keren herhaald op het hoesje van deze single. Toch zijn we er in geslaagd om het schijfje te laten ondersneeuwen onder stapels andere releases, waardoor we er nu pas toe komen om enkele woorden aan dit brokje punkvlijt te besteden.

Niet dat we de nummers niet herkennen. We zagen Freddie And The Vangrails meermaals in Kortrijk aantreden. De ene keer al meer bezopen dan de andere keer, maar altijd garant staand voor een stevig stukje punkrock van de oude bezopen school. Met een goed gevoel voor humor ook.

Aldus werd het label Hopvil geboren, naar analogie met de groene blikken bier van den Aldi. In het Kortrijske punkhol The Pit’s krijgen de bands steevast Buval, de kleinere blikken van den Aldi. Hopvil dus, want er zit meer gerstenat in. Bijna alles aan dit plaatje en hoesje is op de een of andere manier een vorm van de draak steken met.

Eric And The Midberms bijvoorbeeld. Een bandje dat uit de eerste lichting punkrockers van Kortrijk zou bestaan en waar hier verloren opnames werden toegevoegd om de serie van splitsingles die Freddie And The Vangrails inzette met Amphetamine Penis en The F’kk’n G’dd’mn Luckies te kunnen voortzetten.

Wel, Marching Song Of The Weak (op het kantje van Eric And The Midberms) is een pareltje van snotty punkrock zoals die altijd zou moeten klinken. Het is als het ware het lijflief geworden van Freddie And The Vangrails (ondertussen is het grapje waarschijnlijk wel doorgedrongen?, van de bandnamen, en ja, ook die f staat er bewust).

Electrocution App en Destination Hospital op het kantje van Freddie And The Vangrails behoren eveneens tot het betere wat de Vlaamse punkrock anno nu heeft te bieden. Drie akkoorden, want tot meer kunnen ze niet meer tellen na het degusteren van ettelijke hopvillekes, eenvoudig qua opbouw, tekst en ga zo maar door. En zo aanstekelijk als de pest.

En dat O Dutts, Where Art Thou? Dat zijn een paar piepjes ter lering en vermaak van aanstaande tinnituslijders.

Gelimiteerd tot 214 exemplaren, als het nog niet te laat is.

https://freddieandthevangrails.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Freddie-and-The-Vangrails-1231713386839071/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More