Home ReviewsAlbum Reviews KIDS WITH BUNS – Out Of Place (V2 Records)

KIDS WITH BUNS – Out Of Place (V2 Records)

by Bart Verlent

Net nu de voorrondes bezig zijn van de derde editie van Sound Track, verschijnt de debuutplaat van Kids With Buns. Marie Van Uytvanck en Amber Piddinton stonden namelijk voor het eerst samen op het podium op de eerste editie van deze muziekwedstrijd in 2019. Wat toen bedoeld was als een tijdelijk oplossing (Marie’s gitarist had zich ziek gemeld) pakte zo goed uit dat het duo besloot om verder te gaan als Kids With Buns (naar het Gorillaz nummer Kids With Guns). In 2020 haalden ze de halve finale van Humo’s Rock Rally en in 2021 werden Marie en Amber gekroond tot één van de winnaars van De Nieuwe Lichting. Omdat het allemaal zo vlotjes liep, verscheen in 2022 de debuutep Waiting Room. Op de releaseshows werd het duo bijgestaan door bassist/keyboardspeler Stijn Konings (LANI) en drummer Dajo Vlaeminckx (RHEA) waardoor Kids With Buns ineens uitpakte met een voller groepsgeluid.

© Kids With Buns

Het was dan ook een logische stap om met zijn vieren te werken aan de debuutplaat Out Of Place. En aldus trokken ze met z’n alleen naar de Gentse Johnny Green studio waar ze vakkundig werden bijgestaan door producer Mathias Stal (die ook instond voor de productie van de eerste Kids With Buns-singles). We horen invloeden van Nick Drake, Ben Howard, Girl In Red, Boygenius en Slowdive wat resulteert in een meer gelaagd Kids With Buns geluid. Nog steeds echter met de melancholische ondertoon die het geluid van de band kenmerkt.

Out Of Place is een openhartige “coming of age” plaat over tienerangst, waarop Marie en Amber de worstelingen verwerkten van het opgroeien in een vaak nog homofobe wereld. In bijna alle nummer op dit album drukken ze uit wat ze in een bepaalde situatie hadden willen zeggen, maar toen te bang voor waren.

Er wordt vaak gezegd dat de tienerjaren en de periode die erop volgt intens zijn en worden geromantiseerd. Met de songs op deze plaat wil Kids With Buns erkennen dat die periode soms gewoon klote is en dat dat oké is.

Die boodschap hebben ze verwerkt in twaalf (de intro niet meegeteld) ijzersterke nummers. Mooie warme liedjes met veel diepgang die worden gedragen door de knappe, authentieke stem van Marie. We waren al serieus in de wolken van de tracks van de debuutep maar met Stijn en Dajo erbij maken de nummers nog meer indruk.

Het is perfecte dromerige indiepop die lekker in het oor ligt en je vanaf het eerste moment pakt en niet meer loslaat.

Van Uytvanck en Piddington hebben al wat geproefd van het buitenland maar we zijn er zeker van dat na de release van deze debuutplaat de vraag naar Kids With Buns alleen maar groter zal worden.

In de tussentijd kan je ze nog aan het werk zien in eigen land en wel op 7 december in de Ancienne Belgique waar ze deze zalige plaat zullen voorstellen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More