Home Singles HOUSEPLANTS – Darkness

HOUSEPLANTS – Darkness

by Bart Verlent

De planning van de leden van HOUSEPLaNTS loopt wel eens anders dan ze gehoopt hadden. Normaal moest het debuutalbum van Marino Roosen (Bonfire Lakes), Pieter-Jan Decraene (Sam De Nef, Thinos Are People Too), Loes Caels (Rhinos Are People Too), Ewout Decraene (Rhinos Are People Too), Nick Caels (The Haunted Youth) en Bram Gabriëls (Homegirl) in 2022 verschijnen, maar we kregen enkel een aantal singles voorgeschoteld.

© HOUSEPLaNTS

In april van dit jaar kregen we dan te horen dat Walls voorlopig de laatste single zou worden van de band. En nu is er toch nog een nieuwe track en het nieuws dat volgende week eindelijk de debuutplaat Escalator verschijnt.

Verwarrend… maar we zijn wel altijd blij als HOUSEPLaNTS iets nieuws uitbrengt. Wat ze maken klinkt altijd nieuw, fris en avontuurlijk en dat geldt zeker voor de nieuwe single Darkness. De track wordt gedragen door de mooie stem van Loes Caels en heeft een dromerige triphopvibe die wat in de buurt komt van Massive Attack. Dankzij de speelse HOUSEPLaNTS aanpak klinkt het echter toch uniek, zeker in de onverwachte chaotische break die uit het niets opduikt.

Op 20 oktober stelt HOUSEPLaNTS hun debuutplaat voor in Café Café in Hasselt en dat zou wel eens een heel bijzondere show kunnen worden als die even origineel zal zijn als hun composities.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More