Home Singles ZORITA – Don’t You Lie

ZORITA – Don’t You Lie

by Bart Verlent

Zorita is een zevenkoppige Nederlandse band die gevormd is rond de Belgische/Spaanse singer-songwriter Carlos Zorita Diaz. De band bracht in 2012 haar debuutplaat Amor Y Muerte uit, daarna volgde in 2015 de ep Until We Die en twee jaar later het tweede album Aphrodite. Het was dus al meer dan vijf jaar stil rond deze unieke band die een mix brengt van pop, folk en wereldmuziek. Hoog tijd voor nieuw werk.

© Zorita

Vandaag krijgen we de nieuwe single Don’t You Lie die geïnspireerd is op een 24u durende reis naar Indiana van Diaz, die daar de liefde van leven zou ontmoeten. Helaas kwam hij daar te staan voor een gesloten deur. In deze song zijn de gevoelens van verlangen, hechten en uiterlijke schijn ophouden allemaal verstrengeld in één geheel.

Zorita laat in deze song hun donkere, sensuele en mysterieuze kant zien. Volgens de band hint deze nazomerse track lichtjes naar Cigarettes After Sex en Artic Monkeys. We horen een heel kleine link is naar de twee bands met het mysterieuze orgel van de Artic Monkeys en het sensuele van Cigarettes After Sex maar Zorita heeft toch vooral een eigen overtuigende sound die zeer boeiend klinkt.

Hopelijk is deze prachtige single de aanzet naar nog meer nieuwe pareltjes en kunnen we die snel beluisteren.

Op zondag 23 april 2023 speelt Zorita in het Cultureel Centrum in Deurne.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More