Home ReviewsAlbum Reviews JOHN CARPENTER – Anthology II (Movie Themes 1976-1988) (Sacred Bones)

JOHN CARPENTER – Anthology II (Movie Themes 1976-1988) (Sacred Bones)

by Hans Verhoeven

Er rolt een hoofd. Zonder bijhorende ledematen dus, maar dat geeft niet want het hoofd krijgt poten. Spinnenpoten. En het ding, uit The Thing, kruipt. En het gaat je doden.

Uit de film van John Carpenter, 1982 was dat. Waarin Kurt Russell J&B-whisky recht uit de fles drinkt en het ook niet allemaal meer weet, wat er zo allemaal gaat gebeuren.

Maar, en dat weten we dan weer wel, John Carpenter is een uniek regisseur die ook nog eens de soundtracks bij z’n films componeert. Nu is filmmuziek iets speciaals: niemand luistert ernaar, tenzij het van Ennio Morricone is en was. Of tenzij zij of hij net dan je dij grijpt, zodat het echt spannend wordt in het duister van zalen.

Filmmuziek: we zijn er niet voor naar school geweest – mandenvlechten daarentegen – maar goed, dit is dus het tweede deel van zijn Anthology, zo heet dat te heten. De lieve luisteraar krijgt stuff te horen uit The Thing, Big Trouble in Little China, Halloween en ga zo maar verder maar ook niet zoveel verder: bekijk de films van John Carpenter. In een donkere zaal. Streel of knijp elkaars dijen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More