Home ReviewsAlbum Reviews GRAVITY ISSUES – S/T

GRAVITY ISSUES – S/T

by Bart Verlent

Gravity Issues is het nieuwe project van Björn Vande Vijvere en Magalie Callebaut. Magalie schijft en zingt alles van zich af, terwijl Björn met zijn gitaar wat van binnen borrelt aan de oppervlakte brengt. Met een reiskoffer vol melodieën, eerlijke woorden en goeie vibes kan niets het duo beletten, zelfs de zwaartekracht niet. Ze nemen ons mee in een gewichtsloze wereld vol saudade, warme stemmen, jazzy akkoorden en frisse klankmozaïekjes.

© Gravity Issues

Op deze debuutep staan vier kleurrijke songs die gekenmerkt worden door de warme stem van Magalie, het straffe gitaarwerk van Björn en backings waar we naast jazz ook wel wat bossa en flamenco in horen. Magalie heeft een tijdje in Nicaragua gewoond, ze spreek vloeiend Spaans en dat laat ze horen op deze ep. Bij het openingsnummer El Poeta zingt ze in het Spaans en het Engels op de klanken van de akoestische gitaar met af en toe subtiele keyboardklanken. We moeten spontaan aan Gabriel Rios denken; het klinkt even zwoel.

Dat is ook het geval bij Haraka. Ook al zingt Magalie in het Engels, toch heeft deze track ook een Latijns-Amerikaans sfeertje waar we het spontaan warm van krijgen. Ook White Feather heeft een Latijns-Amerikaans tintje maar hier horen we toch ook wat typische singer-songwriter klanken en klinkt het duo weer heel overtuigend. Afsluiter Colours klinkt ook opnieuw zo kleurrijk dat je er spontaan vrolijk van wordt.

Het is wat vreemd dat Magalie en Björn gewacht hebben op de herfst om deze zomerse ep uit te brengen. In elk geval is Gravity Issues het beste medicijn tegen de komende winterblues.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More