Home Singles DAY BRAKE – My Dog Is Shaking

DAY BRAKE – My Dog Is Shaking

by Ann Cnockaert

Day Brake is het soloproject van Wouter Van Houdt, multi-instrumentalist en producer uit regio Diest. In aanloop naar zijn debuutalbum komt Day Brake met een nieuwe single My Dog is Shaking.

Wouter begon in 2017 – geïnspireerd door Netsky – als bedroomproducer met het maken van chillwave en triphop. Hierin werd de rol van de gitaar steeds belangrijker. Nadat Day Brake in 2018 de coverwedstrijd van muziek-YouTubers Rob Scallon en Mary Spender won, kreeg het project bescheiden internetaandacht en nam het een bocht richting indie rock/pop. Wouter bracht verschillende singles en ep’s uit.

My Dog is Shaking vertelt het verhaal van Rose: een knappe, machtige, meedogenloze zakenvrouw die recent bedrogen werd door haar vriend. Zij verwerkt de breuk op haar eigen, unieke manier. De vocals in My Dog is Shaking werden ingezongen door de getalenteerde Lima van Hees, één van de zeven muzikanten waarmee Day Brake samenwerkt op zijn debuutalbum.

Afgezien van de titel vinden we dit een geweldig nummer. De zang doet ons wat denken aan Selah Sue, terwijl de muziek een jazzy ondertoon heeft maar ook zweverige pop bevat.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More