Home ReviewsAlbum Reviews GLITTERPAARD – S/T (Starman Records)

GLITTERPAARD – S/T (Starman Records)

by Bart Verlent

In 2016 verenigden Philip Bosschaerts (Mintzkov), Johan Verckist (Wardrobe), Sarah Pepels (Portland), Frederik Bastiaensen (Marble Sounds) en Damien Vanderhasselt (Milionaire) zich onder de naam Glitterpaard met als doel een hommage te brengen aan Mark Linkous, alias Sparklehorse, tijdens een tribute avond in de Antwerpse Trix. Al klonk dit vijftal heel overtuigend, toch werd Glitterpaard na die avond voor lange tijd op stal gezet. Tot we vorig jaar uit het niets het nieuws kregen dat het terug van stal werd gehaald.

© Glitterpaard

Deze keer brengt de band echter geen nummers van Sparklehorse maar eigen composities die het vijftal samen schreven. In november kregen we de prachtige single All Rights Reserved en ook de ingetogen opvolger Turnstile Youth was een schot in de roos. We keken dan ook al een tijdje uit naar dit debuutalbum.

Lost Glitterpaard de verwachtingen in? Jazeker!

We krijgen hier tien avontuurlijke nummers die ons volledig van onze sokken blazen. Blijkbaar zorgt deze magische combinatie van muzikanten voor een uniek geheel. Als we een vergelijking moeten maken, dan doen de nummers ons denken aan dEUS in bloedvorm. Het botst af en toe en het schuurt maar toch klinken de nummers perfect.

Wij hopen dat Glitterpaard blijft lopen en dat dit raspaardje niet terug op stal wordt gezet. Want wat deze muzikanten bij elkaar hebben geschreven zijn unieke parels die blijven glanzen ook al is er een hoek af.

De cd is vanaf nu verkrijgbaar, de vinyl versie verschijnt op 15 april en is te verkrijgen via deze link.

Je kan Glitterpaard live aan het werk zien op:

12/03 – Triporteur, Roeselaere
21/03 – Trix, Antwerpen
14/04 – Café Café, Hasselt

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More